Toch Maliskamp in plaats van OJC O23

ROSMALEN – Hij zou terugkeren naar OJC Rosmalen, om daar in het nieuwe Onder 23-team te gaan spelen. Maar Ravi van Schijndel heeft zich toch bedacht. De 20-jarige verdediger voetbalt ook volgend seizoen gewoon bij Maliskamp. “Ik had er bij nader inzien toch niet zo’n goed gevoel bij”, vertelt hij aan 073voetbal.

Van Schijndel ging weer voor een nieuwe uitdaging. “Het voetbal zal anders zijn. Meer voetballend dan het fysieke van de 4e klasse”, zei hij nog niet zo lang geleden, diplomatiek, toen wij hem de vraag stelden of ie OJC O23 hoger inschat dan Maliskamp 1. “De clubs die je in die nieuwe Onder 23-competitie tegenkomt zijn een stuk groter en bekender dan die in de 4e klasse. Een klein stukje verder ook, ja. IJsselmeervogels, UNA, Kampong. Toch wel wat anders dan een Kruisstraat of NLC.”

Ze zochten bij de club waar hij zijn opleiding genoot nog een verdediger voor het nieuw op te richten beloftenteam. Een belletje streelde Van Schijndel wel, zo geeft hij toe. “Mijn eerste jaar bij de Malis was heel moeizaam. Ik moest wennen aan het fysieke voetbal. Dat is een heel groot verschil als je van de jeugd van OJC af komt. Maar de laatste twee jaar, onder Willem en Ronald, heb ik me goed ontwikkeld.” Hij besloot er voor te gaan. “Ik denk dat ik me bij OJC nog veel verder kan ontwikkelen dan nu bij Maliskamp. Daarom deze overstap, hoe moeilijk die ook was”, luidde zijn reactie.

Maar het artikeltje was nog niet uitgewerkt, of de plannen zijn weer gewijzigd. De jongste van de twee gebroeders Van Schijndel die de selectie van Maliskamp herbergt, trok zijn overschrijving in. Hij verdedigt ook komend seizoen, voor het vierde jaar op rij, weer de kleuren van de Rosmalense vierdeklasser. “Ik had er toch niet zo’n goed gevoel bij”, geeft hij als reden om af te zien van de overstap. “OJC vond het wel jammer. Maar ja, je geeft toch heel je zaterdag voor op. En bij Maliskamp heb ik het naar m’n zin. Ik ben bang dat ik zeker de gezelligheid onder de spelersgroep zou gaan missen. Want het zijn toch wel mijn vrienden geworden. Maliskamp heeft me altijd een fijn gevoel en veel vertrouwen gegeven. Ik ben er achter gekomen dat plezier toch wel het belangrijkste is voor mij.”

Foto: Jean-Marc van der Els

Geef een reactie