Zonder wilde haren knallen bij CHC

DEN BOSCH – Na een jaartje op lager niveau keert Joep van der Heijden weer terug bij CHC. De 29-jarige spelmaker heeft de wilde jaren achter zich gelaten. Hij vond de liefde van zijn leven, geniet van het vaderschap én wil nog een paar jaar knallen op het veld. “Ik ben serieus benieuwd of ik nu echt nog fit ga worden.”

Van der Heijden is blij dat hij met CHC in de 2e klasse mag herstarten. “Dan nog alleen de 1e klasse dan heb ik alles – van de 5e klasse tot en met 3e divisie – gehad volgens mij”, lacht de voormalig speler van OJC Rosmalen, Maliskamp, BVV zaterdag, CHC en Hedel. Die laatste club verlaat hij alweer na een jaar, maar dat heeft niets met de vijfdeklasser te maken, zo benadrukt hij. “Leuk clubke hoor, Hedel, maar ik wilde sowieso weer op niveau gaan voetballen. Toen ik bij CHC wegging was dat puur vanwege drukte op mijn werk. Ik zou een jaar nauwelijks tot niet kunnen trainen en daardoor was de kans groot dat ik weinig zou spelen. Dat wilde ik niet. Maar ik heb destijds bij CHC aangegeven dat ik terug zou komen als ik wat rust had met werken. Dat is nu dus het geval.”

Met zijn eigen onderhoudsbedrijf heeft de Rosmalenaar geen reden tot klagen. “Ik heb alles op orde. En wat meer personeel, dus heb ik zelf wat meer rust. Zo min mogelijk fysiek werk nog voor mij. Ik leef sowieso een stuk gezonder. Ben al 6 maanden niet meer op stap geweest en heb mijn levensstijl aangepast. Mijn lijf is dit niet gewend. Ik ben serieus benieuwd of ik nu echt nog fit ga worden. Zo ja, dan wordt het knallen volgend jaar.”

Huisje, boompje, beestje doet Van der Heijden hoor- en zichtbaar goed. “Dat had 15 jaar eerder moeten zijn”, lacht hij. “Dat was qua voetbal en gezondheid een stuk beter geweest. Maar ik ben nu 29, dus kan hopelijk nog een paar jaartjes mee op het veld. De tijd zal het ons leren.”

Foto: Jan Verhoeven

Geef een reactie