Elf vragen aan… Marouane Bouchti

DEN BOSCH – Het avontuur bij The White Boys strandde ook voor Marouana Bouchti net zo plotseling als de club vanuit de kelder naar boven leek te schieten. Het resultaat is bekend: de Waspikse vijfdeklasser is failliet, het sprookje is uit. De Bossche middenvelder met Marokkaanse roots zet na de zomerstop zijn voetballoopbaan voort bij vierdeklasser WSJ. Maar eerst beantwoordt hij onze elf vragen.

Naam: Marouane Bouchti.
Geboren: 27 mei 1988.
Club(s): RKC jeugd, Boavista (Portugal), Willem II, FC Dordrecht, Oosterhout, White Boys en volgend seizoen het Tilburgse WSJ.
Positie: 8 of 10.
Dagelijks leven: geen commentaar.

 1. Sterkste/zwakste punt: Ik denk dat mijn inzicht en balbehandeling wel goed zijn. Zwak is dat ik snel opgefokt ben.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras. Bij The White Boys hadden we een heel mooi veld, wat er goed bij ligt. Net als bij de meeste profclubs.
 3. Kleur voetbalschoenen: Rode Adidas-schoenen. Een vriend van me, Kevin Brands, heeft een voetbalschoenencontract. Die geeft me meestal elk seizoen de nieuwste schoenen.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Ik heb gespeeld bij v.v. Oosterhout, daar heb je echt een mooi, strak sportpark. Het mooiste tenue was dat van White Boys afgelopen seizoen. Een wit Nike-tenue met gouden randjes.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat ik een contract tekende in Portugal, bij Boavista.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Ik heb twee keer mijn voorste kruisband afgescheurd.
 7. Opvallendste teamgenoot: Toen ik bij BVV speelde, vond ik Glenn Kusters echt een dolle gast. Die krijsende lach van hem was niet normaal. Als hij lachte, kon heel het team mee lachen. En als hij niet speelde, kon je nog meer om hem lachen.
 8. Voetbalhumor: Altijd gezellig in de kleedkamer, toch? Stephan Netten is een hele gezellige teamgenoot. Die kan van iedere speler zijn stemmetje nadoen en dan liggen we met z’n allen plat.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik had er bewust voor gekozen om naar The White Boys te gaan, om te helpen om elk jaar kampioen te worden en een mooi traject in te gaan. Helaas liep het niet zo. Nu gaan we met een paar spelers van White Boys naar WSJ in Tilburg.
 10. Beste speler uit de regio: Net als vele van mijn voorgangers ga ik voor twee vrienden: Younes Hadouir en Arda Havar. Hoe ouder ze worden, hoe beter ze gaan voetballen. Die twee zijn echt goed.
 11. Opvallendste regioclub: Met The White Boys hadden we ook een opvallende club. Misschien niet echt in de regio, maar wel genoeg Bossche impact met Theo Lucius, Stephan Netten, Sonny Leermans en ik. Alles was top geregeld, qua kleren en veld, en we hadden een sterk team. In de beker stonden we bovenaan, we wonnen de Waalwijk Cup, en waren de te kloppen ploeg. Iedereen wilde van ons winnen. Helaas verliep het avontuur niet zoals gehoopt, maar we hebben een prachtige tijd meegemaakt.
Foto’s: Sam Bakx

Geef een reactie