Met ervaring op zak terug naar oude nest

EMPEL – “De vraag was niet óf het ging gebeuren, maar wanneer. Nu dus. Ik wil laten zien dat ik mee kan op dit niveau.” Steven Koningstein heeft afscheid genomen bij Maliskamp en keert terug naar Emplina. Bij zijn oude club gaat hij nu (wederom) voor een plaats in het eerste elftal.

Voorheen bleef het voornamelijk bij invalbeurten bij de hoofdmacht. Koningstein, een jongen uit de eigen jeugdopleiding, speelde zijn wedstrijden met name in het tweede van Emplina. Dat was ook de reden dat hij vier jaar terug, samen met een aantal teamgenoten, koos voor de overstap naar Maliskamp. Spijt heeft hij daar nooit van gehad. “Of ik er veel geleerd heb? Met name veel wedstrijden in een eerste elftal gespeeld, daar steek je natuurlijk altijd wat van op. Verder heb ik wel geleerd dat sommigen pas pieken in de derde helft”, kan de middenvelder het niet laten om zijn voormalige teamgenoten nog even een steekje onder water te geven.

Maar snel neemt hij het ook alweer voor hen op. “Nee, teveel op de derde helft gericht was het zeker niet voor mij. Die gasten gaan er op er zondag 120% voor. Sowieso heb ik geen slecht woord over voor Maliskamp. Ik ben er netjes opgevangen en heb het altijd naar mijn zin gehad. Maar nu ga ik terug naar mijn oude cluppie, inderdaad. De laatste weken – voordat het Corona-virus ons land binnen kwam – was ik het plezier een beetje aan het verliezen. Daardoor werd mijn motivatie ook steeds minder. Er waren voor mijzelf wat irritatiepunten. Toen het voetbal stil kwam te liggen, ben ik gaan nadenken over het nieuwe seizoen. Ik sprak er met verschillende spelers, trainers en vrienden over en uiteindelijk heb ik besloten terug te keren op het oude nest. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat dat ooit eens ging gebeuren. De vraag was dan ook niet óf het ging gebeuren, maar wanneer.”

Tweedeklasser Emplina speelt twee klassen hoger dan Maliskamp, maar de inmiddels 26-jarige Koningstein denkt die stap omhoog wel aan te kunnen. “Het is een mooie uitdaging om in de voorbereiding van het nieuwe seizoen te laten zien dat ik mee kan op dit niveau. Ik heb al een paar weken meegetraind en dat bevalt heel goed. Leuke groep, het voelt als vanouds. Wat ik meteen merkte, is dat het natuurlijk allemaal wat sneller gaat. En dat de jongens allemaal behoorlijk fit zijn. Het gaat me wel aardig af, maar de echte test komt natuurlijk wanneer de positie- en partijspellen weer mogelijk zijn.”

Foto: Jean-Marc van der Els

Geef een antwoord