Wedstrijden weer mogelijk, mét publiek

DEN BOSCH – Contactsporten zijn, zowel binnen als buiten, vanaf 1 juli weer toegestaan. Dat maakte premier Mark Rutte woensdagavond onder meer bekend tijdens een persconferentie. Wedstrijden mogen weer gespeeld worden en ook is publiek, met een maximum van 250 personen, weer welkom langs de lijn. Wel blijft, buiten het veld, de 1,5 meter-regeling van toepassing.

Eerder was gemeld dat er vanaf 1 september weer wedstrijden zouden zijn toegestaan. Dat moment wordt, doordat het aantal besmettingen na eerdere versoepelingen binnen de perken is gebleven, nu dus al twee maanden vervroegd. Wel moet buiten het sporten om, dus ook direct nadat een training of wedstrijd is afgelopen, 1,5 meter afstand tussen sporters onderling worden aangehouden. Deze regeling komt wel te vervallen voor jeugd tot en met 18 jaar.

De planning van de KNVB voor het nieuwe seizoen is de afgelopen maanden niet veranderd. En dat is maar goed ook: de amateurvoetbalcompetities kunnen gewoon weer starten in de maand september. Door deze versoepeling kan er dus zelfs gewoon een voorbereidingsprogramma worden afgewerkt.

Geef een antwoord