‘Zo afsluiten is het toch ook niet’

BERLICUM – Eigenlijk zou ie er mee stoppen, maar door de omstandigheden heeft Richard de Laat besloten er toch nog maar een jaartje aan vast te plakken. De lange middenvelder van BMC wil zijn voetballoopbaan op deze manier niet eindigen en verdedigt als een van de weinige oudgedienden ook komend seizoen de Berlicumse clubkleuren.

“Ik zou het eigenlijk voor gezien houden, maar na zo’n half seizoen heb ik toch besloten nog een jaartje door te gaan. Zonde om het zo te moeten afsluiten.” De Laat zou met zijn 32 jaar nog wel even mee moeten kunnen. Maar hij heeft niet meer het lichaam van een topatleet, lacht hij. “De kilo’s gaan er hard aan tegenwoordig. En daarbij komt dat ik twee slechte heupen heb en m’n enkels ook voortaan begin te voelen. Ik dacht dus: het is wel mooi geweest. Maar zo afsluiten is het toch ook niet. Zeker omdat ik er voor de winter bijna acht weken uit heb gelegen. En ja, na de winterstop is er niet veel meer gevoetbald.”

Over vertrekkende, nieuwe of blijvende spelers heeft De Laat niet zoveel te melden. “Daar heb ik eigenlijk geen idee van. Ik heb nog geen selectielijst of iets gezien voor volgend jaar. Jop de Roos en Robin Smit zouden stoppen en Randy (van Heijnsbergen, red.) wist ook nog niet of die nog een jaar doorging. Maar Randy gaat toch door en nu met heel dat Corona-gebeuren en de half afgemaakte competitie weet ik ook niet of de rest daadwerkelijk wegvalt. Sjors van Zoggel is naar Kruisstraat vertrokken en Bram van Doremalen en Bram Verhoeven komen terug van Empel, dus er zijn wel wat mutaties.” Ook Stefan van der Heijden keert terug bij BMC.

Jong spul
Hoe dan ook is De Laat, zoon van voormalig trainer en verzorger Mari, een van de weinige routiniers in de selectie van BMC. “Er zijn vorig jaar genoeg nieuwe spelers bijgekomen”, vertelt hij. “Heel wat geblesseerden zorgden voor veel nieuwe gezichten. Veel jong spul voornamelijk. Joost (Mathijssen, red.), Max (Forman, red.), Randy (van Heijnsbergen, red.), Jesper (van Doorn, red.) en Jesper (Langenhuijsen, red.) zijn de bekende namen die nog over zijn. Dat was het wel zo’n beetje.” Zelf hoopt De Laat komend seizoen voor de routine te kunnen zorgen. “Als straks blijkt dat ik toch nog teveel last heb, kan ik altijd nog lager gaan voetballen of helemaal stoppen. Maar dat is niet de insteek, al weet ik ook niet wat de nieuwe trainer van plan is.”

Op donderdag 2 juli komt de nieuwe selectie van BMC voor het eerst bij elkaar. Daarna hopen we de definitieve verschuivingen binnen de groep te kunnen melden.

Foto: Mary Klerkx

Geef een antwoord