Elf vragen aan… Ercument Metin

HAARSTEEG – Vorig jaar kwam met Ercument Metin, beter bekend als simpelweg ‘Metin’, een nieuw gezicht binnen in onze amateurvoetbalregio. De trainer/coach uit Goirle bouwde daarvoor jarenlang bij VCB en is van plan dat ook bij Haarsteeg te gaan doen. Zijn contract werd in april verlengd en in onze wekelijks rubriek presenteert hij zich graag aan de bezoekers van onze site.

Naam: Ercument Metin, maar iedereen kent me onder de naam ‘Metin’.
Geboren: 20 oktober 1976 in Turkije.
Club(s): Na negen jaar VCB Biezenmortel en een seizoen ZIGO Tilburg volgend seizoen voor het tweede jaar bij v.v. Haarsteeg actief.
Positie: Hoofdtrainer.
Dagelijks leven: Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en woon sinds kort in Goirle. Ik werk als teamleider productieafdeling bij Allpress in Tilburg.

 1. Sterkste/zwakste punt: Positief is de communicatie en ik denk dat ik duidelijk kan overbrengen wat en hoe we willen spelen. Ik kan slecht tegen mijn verlies.
 2. Kunst- of natuurgras: Goed natuurgras is geweldig, maar op kunstgras gaat het spel wel wat makkelijker. We hebben bij Haarsteeg twee nieuwe kunstgrasvelden en trainen op zowel natuur- als kunstgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Adidas Copa Mundial.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het tenue van Real Madrid en ook hun stadion; Bernabeu.
 5. Mooiste voetbalmoment: Promotie met VCB naar de 3e klasse.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Degradatie met VCB uit diezelfde 3e klasse.
 7. Opvallendste teamgenoot: Koen Sleutjes kwam terug van FC Den Bosch en met zijn 16 jaar was hij de jongste speler in onze selectie. Inmiddels is hij 17 geworden, nog altijd jong, maar het is mooi om te zien hoe hij zijn plekje verdiende in het elftal.
 8. Voetbalhumor: In een oefenwedstrijd was de scheidsrechter helemaal de kluts kwijt. Een speler maakte een grap en riep, bij een achterbal, ‘scheids, geef nou maar een pingel’, en hij legde de bal gewoon op de stip.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik wil graag met een elftal dat ik gebouwd heb mee naar de 2e klasse.
 10. Beste speler uit de regio: Ik ken de regio niet goed, maar speler als Lucas Mallens van Trinitas Oisterwijk of Teun Verlouw van Nemelaer, die allebei onder mij getraind hebben, heeft elke ploeg nodig.
 11. Opvallendste regioclub: Ik denk dat Nieuwkuijk het prima doet. Gezien de geringe omvang van de club presteren ze heel behoorlijk.

Geef een antwoord