Voorhaar weer terug van Emplina naar RKDVC

EMPEL/DRUNEN – Naar zijn mening heeft hij afgelopen seizoen simpelweg te weinig gespeeld. Reden genoeg voor Ingmar Voorhaar om Emplina, voor de tweede keer, te verlaten. Ook dit keer is RKDVC de nieuwe bestemming. “Logisch”, zegt de linksbuiten. “Ik wist, toen ik er wegging, dat ik nog wel graag terug zou keren.”

Veel te vaak moest Voorhaar (25) het in seizoen 2019-2020 doen met een plaats in de dug-out van Emplina. “Met redenen ook waar ik het niet mee eens was”, vertelt hij. “Niks ten nadele van William (van Overbeek, red.), dat is verder een prima trainer. Alleen soms verschillen meningen.” De aanvaller, afkomstig uit de jeugd, was voorheen nog een zekerheidje in de basisopstelling. Hij baalt er van dat hij afgelopen jaar geen vaste speler was. “Ik heb echt niet veel gespeeld. En ik zag ook geen reden waarom ik volgend jaar wel meer minuten zou maken. Erg jammer, maar daardoor ben ik mijn plezier wel een beetje kwijtgeraakt. Dat hoop ik weer terug te vinden bij RKDVC, waar ik twee jaar geleden ook al een seizoen heb gevoetbald.”

Voor Voorhaar is de stap naar de Drunense derdeklasser een vanzelfsprekende. “Mijn vriendin komt uit Drunen en we willen volgend jaar daar ook gaan samenwonen. Dat maakt het natuurlijk ook makkelijker. En ik vind het sowieso een mooie club, waar ik het hartstikke naar mijn zin heb gehad. Ik wist, toen ik wegging, dat ik nog wel graag terug zou keren. Destijds heb ik de laatste drie maanden van de competitie gemist vanwege een blessure. Dat wilde ik altijd nog rechtzetten.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord