Omgekeerde route voor Luuk van Loon

DEN DUNGEN/SINT MICHIELSGESTEL – Reden van zijn terugkeer? Die is eenvoudig: “Er zijn er veel vertrokken bij Gestel en Den Dungen doet het goed.” Luuk van Loon besloot daarom, nadat hij er vanwege de lastige keuze lang over na moest denken, ook weg te gaan bij SCG’18. Hij draagt volgend seizoen, na drie jaar, weer het groen-wit van de club uit zijn woonplaats.

Het wordt op sportpark Zegenwerp allemaal wel heel jong, hoorde de zelf ook nog maar 22-jarige Van Loon de afgelopen maanden. “Sten (van Vessem, red.) en Kaj (de Visser, red.) gaven aan te stoppen, Daan Voets gaat bij het derde voetballen, Koen (Hoek, red.) is naar ODC, Roy Groenendaal naar DVG en Mike (van Lijssel, red.) is waarschijnlijk ook pas weer in de tweede seizoenshelft fit. Er is wel wat bij gekomen, maar de gemiddelde leeftijd wordt wel erg jong.” Dat is wel mooi en gezellig, vindt de Dungense middenvelder, maar hij trekt zich graag op aan een aantal routiniers in de selectie. “Ik verwacht bij Den Dungen wat meer van de andere jongens te leren. En waar het met Gestel vorig seizoen niet zo lekker liep, ging het op het Jacobskamp juist wel goed. Net als vorig jaar heb ik er een gesprek gehad – logisch, met je oude club – en ze hadden me er graag bij.”

Vast weer
Waar hij ooit voor Sint Michielsgestel koos omdat daar het niveau hoger lag en het er wat serieuzer aan toe ging, volgt Van Loon deze zomer dus juist de omgekeerde route. “Het kan goed zijn dat het komend seizoen heel anders is, maar ik heb goede hoop dat we op de ingeslagen voet verder kunnen gaan met Den Dungen. Bovenin meedraaien zou moeten kunnen. Als iedereen er althans vol voor gaat en niet denkt ‘ach, vorig jaar zijn we tweede geworden, dat lukt dit jaar vast weer’. Maar ik denk dat dat wel goed komt. Kwalitatief en in de breedte hebben we een prima elftal. Het mag van mij wel weer gaan beginnen.”

En in Sint-Michielsgestel, daar zien ze Van Loon zeker nog regelmatig terugkomen. “Ik heb er drie hele mooie jaren gehad en kijk er met een goed gevoel op terug. Mooi cluppie, waar ik een goede band heb opgebouwd met verschillende mensen. Ik zal nog vaak genoeg, zeker met de kantinefeesten, op de club te vinden zijn!”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord