Bart Goesten even terug bij de Jantjes

AMMERZODEN – “Nee, nee, ik heb gewoon zomaar een wedstrijdje meegedaan.” Bart Goesten lacht wanneer wij hem vragen of hij, zonder dat het ergens gemeld is, is teruggekeerd bij Jan van Arckel. De aanvaller van Nivo Sparta speelde mee met de Jantjes in de eerste (oefen)wedstrijd uit de 073-regio sinds de Corona-uitbraak.

Goesten was een van de opvallende gezichten in de fotoreportage die onze fotograaf Gerald van Zanten verzorgde van het treffen tussen Jan van Arckel en NOAD’32 (3-2 zege voor de zondag vierdeklasser). “Waarom ik meedeed? Nou, wij – Simon van Zeelst (DOVO, red.), m’n broertje Rob Goesten (Nivo Sparta, red.) en ik – trainen al sinds de Corona mee met die mannen. Een beetje fit blijven, hè. Toen kwam dit wedstrijdje, ze kwamen mensen tekort en vroegen of we mee wilden doen.”

Het drietal hoefde niet lang na te denken. “Dit soort dingen kunnen door onze liefde voor Jan van Arckel en andersom”, aldus de voetballer die twee jaar geleden als interim-trainer met de club promoveerde. “Toch wel heel mooi, moet ik zeggen. Om gewoon in je eigen dorpje weer zo’n potje te spelen. Het was lekker druk ook. Ik schat zo’n 300 man publiek, allemaal netjes op de 1,5 meter. Volle bak, ik denk dat iedereen het voetbal miste inderdaad.” Een mooi middagje voor de Ammerzodenaar, maar eenmalig. “Ik ben speler van Nivo Sparta en train daar ook gewoon mee. Afgelopen donderdag nog de prachtigste bootcamp gehad. Maar dit zijn de mooie dingen van een dorpsclub, hou het daar maar op.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie