Elf vragen aan… Bas van den Berk

DEN BOSCH – Een van de beste regiovoetballers van zijn generatie versleet heel wat clubs, maar speelt alweer enige jaren bij Real Lunet. De (sinds deze week) 33-jarige Bas van den Berk vertelt in de rubriek ‘Elf vragen aan…’ over de successen en het dieptepunt in zijn carrière, een opmerkelijke actie van Theo van Geffen en het afgegleden BVV.

Naam: Bas van den Berk.
Geboren: 8 juli 1987 in Den Bosch.
Club(s): BVV, Nivo Sparta, Gemert, OJC, UDI’19, DESO, Houtvenne (België) en sinds 4 seizoenen Real Lunet. In de jeugd heb ik nog bij RKC en FC Den Bosch gevoetbald.
Positie: Altijd als aanvallende middenvelder gespeeld, maar sinds ik bij Lunet voetbal, ben ik controleur.
Dagelijks leven: Ik woon al mijn hele leven in Den Bosch en werk nu ruim 3 jaar als hypotheekadviseur in Den Bosch en Vught.

 1. Sterkste/zwakste punt: Wanneer ik niet meer kan of mag kappen en draaien, stop ik met voetballen. Mijn zwakste punt is verdedigen.
 2. Kunst- of natuurgras: Kunstgras, omdat de natuurvelden waar wij soms op spelen allemaal dramatisch zijn. Bij Lunet spelen en trainen wij standaard op een goed kunstgrasveld.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart. Sinds de senioren heb ik niet meer met een andere kleur gespeeld.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het tenue van BVV doet mij altijd denken aan AC Milan. Het mooiste sportpark vind ik dat van Gemert. Een afgelegen hoofdveld, overdekte staanplaatsen aan de zijkanten en altijd veel publiek.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat zijn er nogal wat. Ik ben 5 keer kampioen geworden bij de senioren en heb één keer de beker gewonnen. Het sportieve hoogtepunt was dat we Nederlands amateurkampioen van de zondagamateurs werden met Gemert. Maar mijn mooiste kampioenschap was dat met BVV in de 2e klasse. Toen voetbalde ik met mijn broertje en alleen maar bekenden in één team.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Met Gemert hebben we een keer op de een-na-laatste speeldag de eerste plek verspeeld, door gelijk te spelen, waardoor Baronie kampioen werd. Dat voelt nog steeds als een gemiste kans.
 7. Opvallendste teamgenoot: Justin Tahapary. Ik heb de afgelopen 4 seizoenen met hem samengespeeld en het is ongelooflijk wat voor drive hij elke training en wedstrijd heeft. Een aderlating voor ons dat Justin er mee stopt.
 8. Voetbalhumor: Het bijzonderste wat ik ooit heb meegemaakt was bij Nivo Sparta. Theo van Geffen, toen nog speler, was uit zichzelf gaan warmlopen. Hij maakte zich klaar en ging toen naar de trainer, om hem brutaal te vertellen dat ie er klaar voor was. De trainer liet hem nog invallen ook.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik wil nog een keer kampioen worden met Real Lunet. Volgens mij staat er volgend jaar weer een selectie waarmee we mee moeten doen om de titel. Dat was afgelopen seizoen echter ook het geval, alleen toen hebben we zoveel moeten rouleren door blessures, dat het tot de winterstop niet goed liep.
 10. Beste speler uit de regio: Souffian El Karouani. Mijn neefje – ik ben zijn oom – zit sinds afgelopen seizoen bij het eerste van NEC. Daarnaast ook Mourad Maamar. Met hem heb ik samen bij drie clubs gespeeld en door hem kon ik altijd beter voetballen.
 11. Opvallendste regioclub: BVV. Ongelooflijk dat die eigenlijk naar de 4e klasse zouden degraderen en binnen een aantal jaren van de 1e klasse zijn afgegleden tot waar ze nu staan. Ik hoop dat ze snel weer goede jeugd aantrekken en de weg omhoog inslaan.
Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie