Vijf keer wisselen in bekercompetitie

DEN BOSCH – Net als momenteel in het professionele voetbal het geval is, mogen ook de amateurclubs bij de start van het nieuwe seizoen vijf – in plaats van de gebruikelijke drie – keer wisselen per wedstrijd. De KNVB heeft hiertoe besloten omdat voetballers lang niet gespeeld hebben en dus weer ritme en conditie zullen moeten opdoen.

Tijdens wedstrijden om de districtsbeker mag er komend seizoen vijf keer worden gewisseld. Wel is er, om te voorkomen dat het spel te vaak stil wordt gelegd, de regel dat er maar drie wisselmomenten zijn. Nog altijd geldt dat een speler die eerder uit het veld gehaald is, niet teruggebracht mag worden.

Of de extra wissels ook zijn toegestaan tijdens de competitie, is nog niet bekend. Wel worden de wisselmomenten uitgebreid bij de jeugd. Bij de divisie- en hoofdklasseteams van JO14, JO15 en JO16 zijn niet de gebruikelijke 5, maar zelfs 7 invalspelers toegestaan. Tevens mag hier, in tegenstelling tot bij de senioren, een eerder gewisselde speler ook terugkeren in de wedstrijd. Er gelden per team maximaal twee wisselbeurten per helft en één wisselbeurt in de rust.

Geef een reactie