Daan Dekkers terug naar Nieuwkuijk

NIEUWKUIJK – Vermoedelijk wordt er bij navraag een ander, diplomatiek, antwoord gegeven, maar bij RKDVC zullen ze ongetwijfeld niet zo blij zijn met het vertrek van Daan Dekkers (26). De doelman, afgelopen jaren een van de beteren in de 3e klasse C, gaat terug naar Nieuwkuijk. “Nog even samen spelen met mijn vrienden en jongens uit het dorp waar ik vroeger al mee voetbalde.”

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Dekkers afgelopen seizoen vaak afwezig was. “Ik heb het de laatste jaren steeds drukker gekregen met werk, ben veel op reis”, geeft hij toe. “Vandaar dat mijn vertrek waarschijnlijk ook wel op te vangen valt. Ze zitten in Drunen wat ruimer in de keepers.”

Vier jaar geleden nog was Dekkers degene die bij RKDVC aan de poort stond voor een nieuw voetbalavontuur. “Destijds vond ik dat ik bij Nieuwkuijk niet echt kansen had gekregen om eerste keeper te worden. Dave (Tausch, red.) keepte natuurlijk al heel wat jaartjes en was ook aanvoerder. Maar ik was daardoor het plezier verloren. Ik was ambitieus en ging naar RKDVC. Uiteindelijk een goede keuze, want ik werd daar meteen eerste keeper. Ik heb me in Drunen goed kunnen ontwikkelen en vooral de eerste jaren veel plezier gehad.”

Makkelijker
Toch keert hij, in de bloei van zijn leven, alweer terug bij Nieuwkuijk. “Volgend seizoen weer terug op het oude nest, inderdaad. Een aantal uit mijn vriendengroep voetbalt nog in de selectie bij Nieuwkuijk en het blijft toch je cluppie van vroeger. Bij Nieuwkuijk is het ook wat makkelijker te combineren met mijn werk. Daar is het minder erg als ik er niet altijd ben om te trainen. Dit is een mooi moment dus om er nog een aantal jaartjes aan te plakken, zolang ik nog in een eerste elftal wil en kan spelen. Bovendien heeft Nieuwkuijk een hele leuke, talentvolle groep die het de laatste jaren heel goed heeft gedaan. En het is vooral leuk om nog even te voetballen met je vrienden en jongens uit het dorp waar je vroeger al mee hebt samengespeeld.”

Foto: heusden.nieuws.nl

Geef een antwoord