Zwaluw VFC hunkert naar een prijs

VUGHT – John Laponder, trainer van Zwaluw VFC, is tevreden met de indeling in de 3e klasse C. Dat en veel meer vertelde hij deze week in het Vughtse radioprogramma Blikveld op lokale zender NOVO3. “Prachtige regioderby’s, voor zowel spelers als supporters. En bij nieuwkomer Alem speelt mijn zoon, dus dat wordt een leuke ontmoeting.”

Laponder heeft nog geen contact met collega-trainers, zo vertelt hij onder meer. “Dat komt wel als de competitie begint. Onze selectie is een stuk breder en sterker geworden. Steffan Moes, Mehmet Alp en Romario (Syaranamual, red.) spelen weer op het oude nest. We hebben nu een selectie van 25 man. Er zullen dus wat spelers moeten afvallen richting het tweede team. Dat wordt een pittige opdracht om dat allemaal te managen. We hebben een gretige groep, die dit seizoen voor de prijzen zal gaan. We mikken op een periode en een plek bij de eerste vier”, liet Laponder zich ontvallen.

Zwaluw heeft we een mix van groen, rond de 20, en rijp, rond 28 en 30. “Met deze groep zijn we in staat met meerdere systemen te voetballen, als daar aanleiding voor is.” De taak van trainer is de afgelopen jaren veranderd, weet Laponder. “Mede omdat de mentaliteit van de spelers zich aan de moderne tijd heeft aangepast. Maar ik ben nog wat ouderwets in mijn aanpak en zeker geen laptoptrainer, die alles kapot analyseert. Voetbal moet ook plezier zijn en je mag fouten maken. Dat draait voetbal tenslotte om.”

Beluister het volledige interview met John Laponder hier:

Geef een reactie