Kleine onderbreking betekent toekijken

ROSMALEN – Het Pre Season Tournament van OJC Rosmalen werd een prooi voor UNA. De derde divisionist versloeg in de finale competitiegenoot Blauw Geel’38 met 2-0. Achilles Veen legde beslag op de derde plek, door OJC in de troostfinale met 2-4 te verslaan. Ymanuel Hurkmans was noodgedwongen toeschouwer tijdens de finaleochtend. Hij speelde donderdag nog mee met Blauw Geel (foto), maar werd een dag later geopereerd aan zijn hand. 073voetbal sprak de Schijndelnaar tijdens de finale op de tribune.

Een mooi toernooi zei Hurkmans het te vinden: “Ondanks de coronasituatie is de sfeer goed en organisatorisch zit alles goed in elkaar. Er is een mooie mix van regionale clubs die op niveau spelen en het bezoekersaantal is ook prima. Leuk om tegen Achilles Veen en UNA te spelen, een goed niveau om te onszelf testen.”

Pees doorgesneden
Donderdag won Blauw Geel, met Hurkmans ‘op 6’, nog met 1-0 van de zaterdag hoofdklasser. Vandaag was UNA, op een werkelijk bloedheet hoofdveld, de winnaar. “Ik ben gisteren geopereerd aan mijn hand”, legt Hurkmans uit. “Twee weken geleden op m’n werk een pees in m’n hand doorgesneden, die hebben ze moeten hechten. Trainen en voetballen was was geen probleem, ik kon alleen die vinger niet bewegen. Maar nu moet ik even een paar weken aan de zijkant van het veld plaatsnemen.”

Onderbreking
Als de competitie weer begint, hoopt Hurkmans – die al op jonge leeftijd de overstap maakte van Schijndel naar Veghel – er weer bij te zijn. “Ik was fit en ben fit. Helaas alleen nu een kleine onderbreking.” Net als UNA was ook Blauw Geel’38 afgelopen jaar een middenmoter in de 3e divisie. Voor komend seizoen ligt de lat hoger, vertelt de technische middenvelder tot slot: “Ons doel is zo lang mogelijk voor de prijzen te voetballen.”

Foto: Joep von Berg

Geef een reactie