Kreté: vaste waarde bij Zwaluw VFC

VUGHT – Een van de spelers voor wie de vroegtijdige competitiestop zéker niet zo fijn uitkwam is Tommy Kreté. De 19-jarige aanvallende middenvelder brak afgelopen seizoen door in het eerste elftal van Zwaluw VFC en had zijn blakende vorm ongetwijfeld nog wel langer willen laten zien. Het Vughtse talent hoopt de stijgende lijn dan maar komend jaar door te kunnen zetten. We onderwierpen hem aan een aantal vragen.

Je hebt jezelf inmiddels wel definitief in de picture gespeeld, toch?
“Ja, tot de stop draaide ik een goed seizoen. Jammer dat het niet afgemaakt kon worden. Het was sowieso een goed jaar voor ons. Een paar mooie overwinningen, een aantal keer onnodig punten laten liggen, maar we draaiden goed mee bovenin.”

Hoe lang ben je al actief bij de senioren?
“Officieel wordt dit seizoen pas mijn tweede als niet-jeugdspeler. Maar ruim twee jaar geleden heb ik al mijn debuut gemaakt in het eerste en halverwege mijn laatste seizoen als A-speler werd ik al doorgeschoven naar de selectie.”

Hoe is het om met je oom samen in een team te voetballen?
“Dat is wel heel tof, moet ik zeggen. Otis (Lalihatu, red.) en ik hebben een hele goede band. Mijn moeder is zijn zus, ze schelen een jaar of 16. Het is altijd al een doel geweest om samen met hem in het eerste te spelen. Of hij daarom vorig jaar is teruggekeerd naar Zwaluw? Dat durf ik niet helemaal te zeggen, maar het zal ongetwijfeld mee hebben gespeeld. Hopelijk kunnen we nog veel wedstrijden samen voetballen.”

Heb je geen plannen om het hogerop te gaan proberen dan?
“Ja, ooit zou ik dat nog wel willen. Maar ik ben nog redelijk jong, dus ik zie vanzelf wel wat er op m’n pad komt. Eerst dit seizoen nog maar eens zien hoe het allemaal gaat lopen. Dan zien we daarna wel weer verder.”

Wat verwacht je van komend jaar?
“Ik denk dat we iets moois kunnen neerzetten. We hadden al goede spelers, maar met versterkingen als Luke Bohrman, Steffan Moes en Mehmet Alp hebben we zeker een kwaliteitsboost gekregen binnen ons team. Er heerst ook een goede sfeer in de groep, zowel in het veld als daarbuiten.”

Foto: Jan Verhoeven

Geef een reactie