Vinkelse Arjen Robben zowaar weer fit

VINKEL – Hij begint wat op leeftijd te raken, maar Gerwin van den Boom is desondanks nog altijd de sterspeler van EVVC. Sinds z’n overstap van BMC naar Vinkel was de aanvoerder achtereenvolgens goed voor 20, 17, 17, 8, 15 en 15 competitiegoals. De laatste twee seizoenen bleef de teller echter steken op slechts 6 en 3 doelpunten. De Arjen Robben van het regionale amateurvoetbal kampt al veel te lang met verschillende blessures. De coronastop lijkt hem echter goed te hebben gedaan.

Bij EVVC, zoals ieder jaar, weinig nieuws op het transfervlak. Trainer Antwan van Rijn moest afscheid nemen van Roel Bouwens en Mark van de Ven, die allebei lager gaan voetballen, en vanuit de jeugd is Wouter van de Ven overgekomen. Van den Boom hoopt er ook weer te staan. De routinier is echter nog maar net fit van een langdurige knieblessure. “De break was een ‘goed’ moment om fit te worden”, zegt hij lachend. “Het gaat de goede kant op. Als je een jaartje ouder wordt, duurt het langer om te herstellen.”

Weinig verrassingen
Over het nieuwe voetbaljaar heeft de alweer een tijdje in Vinkel wonende Berlicummer weinig te vertellen: “We zullen wel weer zien wat komend seizoen brengt. De competitie is qua teams zo goed als gelijk gebleven. De meeste clubs spelen al enkele seizoenen tegen elkaar, dus er zullen weinig verrassingen zijn voor spelers en trainers.”

Zelf hoopt hij in de nadagen van zijn glansrijke carrière nog van toegevoegde waarde te kunnen zijn. “Maar dan is het wel belangrijk om fit te blijven! Hoelang ik nou al loop te sukkelen? Zo’n anderhalf seizoen, denk ik. Wat ik allemaal heb gehad? Nou ik er zo over nadenk, zijn het bijna twee seizoenen… Eerst mijn kuitbeen gebroken, daarna last van de enkel en knie. Momenteel gelukkig nergens meer van. Sinds het einde van de competitie ben ik pijnvrij. Hopelijk blijft dat nog even zo.”

Foto: sportfotobrabant.nl

Geef een antwoord