Ruijssenaars: ‘Dit seizoen bovenin meedraaien’

NULAND – In de jeugd was hij een nummer tien, in het tweede stond hij nog een tijdje in de spits, maar Mark Ruijssenaars (23) veroverde afgelopen seizoen als rechtshalf zijn plekje in het eerste van Nulandia. Dat smaakt naar meer, zeker omdat Nulandia een kampioenschap in rook op zag gaan door de coronacrisis. “We willen in ieder geval bovenin meedraaien.”

Het was in de voorbereiding op het vorige seizoen dat Mark Ruijssenaars voor het eerst dacht dat hij weleens basisspeler zou kunnen worden. Hij stond veel in de basis, dat ‘ging lekker’, en vond uiteindelijk zijn plekje als rechtshalf. ,,Ik moet het van mijn loopvermogen hebben, ik heb ook een prima connectie met Luuk van der Doelen, onze rechtsback.” Samen hebben ze een aardige longinhoud, waar hun tegenstanders niet altijd vrolijk van worden.

Ruijssenaars zat al een tijdje tegen het eerste elftal aan, toen hij vanuit de jeugd overkwam deed hij onder Koen Wissing al regelmatig mee. Nulandia degradeerde naar de vierde klasse en Ruijssenaars werd aanvoerder van het tweede. Daar vond hij zijn draai en speelde hij zich weer in de kijker bij Marc van Delft. ,,Ik had niet verwacht dat ik vorig seizoen al in de basis zou komen. Ik dacht: mijn tijd komt nog wel als een paar oudere spelers, die ook al kinderen hebben, ermee zouden stoppen. Dan zou ik het over kunnen nemen”, zegt hij met een lach.

Voetbal als bijzaak
Nu stond hij er vorig seizoen dus al. Een bijzonder seizoen: Nulandia leek met Avesteyn uit te gaan maken wie er kampioen zou worden, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Balen? ,,Ja, natuurlijk was dat jammer. In april hadden we eigenlijk op een vol sportpark tegen Avesteyn moeten spelen, dat voelde een beetje als een kampioenswedstrijd. Verder heb ik het ook best snel geaccepteerd, er gebeurden op dat moment veel ergere dingen in de wereld. Dan is voetbal uiteindelijk ook maar een bijzaak”, zegt de rechtshalf nuchter.

Dit seizoen dan maar kampioen worden? Nulandia lijkt aardig in vorm, ook omdat de club de Maasdonk Cup won na een overwinning op tweedeklasser EVVC (2-1) en een gelijkspel tegen derdeklasser Nooit Gedacht (1-1). En eerder deze week werd ook nog derdeklasser Trinitas uit Oisterwijk (5-4) aan de kant gezet. Toch roept Ruijssenaars niet te hard. ,,We zijn nu in een hele andere competitie ingedeeld, ik ken alleen Wilhelmina, RKKSV en Maliskamp. We weten niet wat we kunnen verwachten, maar moeten in elk geval bovenin meedraaien.”

Elftal intact gebleven
Ook omdat Nulandia intact is gebleven en nog is versterkt met Marco van Lokven, die terug is gekeerd van HVCH. Ruijssenaars ziet het wel, hij heeft ook nog wel wat jaren te gaan in de selectie, waar veel van zijn vrienden ook voetballen. Teun van der Sangen speelt vaak mee in het eerste en enkele van zijn vrienden kloppen in het tweede ook op de deur. ,,De oudere generatie gaat ooit stoppen, dan wil ik het met de nieuwe generatie écht overnemen. En er met die nieuwe jongens voor zorgen dat er voor Nulandia een mooie selectie blijft staan.”

Geef een antwoord