Wedstrijd van de Week: Avanti’31 – WEC

SCHIJNDEL – Met de (officiële) hervatting van het seizoen is ook onze wedstrijd van de week-rubriek weer terug van weggeweest. Hoewel in de beker opvallend weinig echte derby’s worden gespeeld, hebben we toch nog een paar leuke affiches gevonden. We trappen af met de derby tussen Avanti’31 en WEC.

Vooral voor WEC-trainer Stephan Hesemans wordt dit een bijzonder duel. Hesemans zal ongetwijfeld verschillende bekenden tegenkomen. We kennen hem nog als voormalig coach van EVVC, maar is voor het Bossche publiek een beetje uit beeld geraakt, nu hij bij WEC actief is. Bij Avanti zullen ze hem echter vast en zeker nog kennen. Hesemans woont immers in Schijndel en voetbalde zelf ook op sportpark De Molenheide.

Avanti’31 was natuurlijk de afgelopen tijd in het nieuws om minder mooie redenen. Twee spelers uit de selectie waren positief getest op corona en daardoor ging er een streep door de voorbereiding van trainer Henry van Wanrooij. Afgelopen dinsdag werd de draad (op gebied van wedstrijden spelen) pas weer opgepakt. Er werd vriendschappelijk met 4-2 gewonnen van Maliskamp.

De Schijndelnaren hebben een teleurstellend jaar achter de rug. Tot de corona-break haalde men uit 17 duels maar 16 punten. Het ‘eindigde’ daarmee op de 13e plaats. Toch kwam de coronastop, hoe gek het ook klinkt, voor Avanti op een vervelend moment. Na de winterstop won de club namelijk 3 van de 5 duels, en mede daardoor verdreef het BMC naar de laatste plaats.

Zuid I/II
Vijf jaar geleden haalde Avanti’31 nog de halve finale van de districtsbeker. Daarin was UDI’19 met 0-5 duidelijk te sterk, maar de blauwhemden mochten wel meedoen aan de landelijke beker (dat avontuur eindigde al na één ronde tegen SVZW (0-2)). Op de een of andere manier ligt de 3e klasse van Zuid II Avanti de laatste jaren niet zo. In de afgelopen 5 seizoenen eindigde de club maar twee keer in het linkerrijtje. Het enige jaar waarin men speelde in de 3e klasse van Zuid I werd prompt – achter Real Lunet – een 2e plaats behaald. Nu Avanti terug is in 3C belooft dat dus wat.

Vreemde omgeving
WEC speelt komend seizoen in een voor hen vreemde omgeving. Ze zijn overgeplaatst naar de Eindhovense 4e klasse, waarin ook oude bekenden Avesteyn, Boskant en VOW mede in zijn gedeeld. Twee jaar geleden nog maar mocht WEC dromen van de 3e klasse, mét derby’s tegen Schijndel en Avanti’31. De Wijbosch Eerde Combinatie speelde – met Nulandia en FC Schadewijk – lang mee voor de titel, maar moest zich in de slotfase terugtrekken en in de nacompetitie was het ook snel afgelopen.

De laatste twee jaar was WEC middenmoter (7e en 8e) in de 4e klasse. Of de club dit seizoen hoge ogen kan gaan gooien, is afwachten. De 8-1 nederlaag tegen Schijndel, die vorige week vriendschappelijk geleden werd, is in ieder geval geen goed voorteken. Ook in de beker is er de laatste tijd niet echt sprake van een gelukkig huwelijk. WEC overleefde de laatste jaren vaker niet dan wel de groepsfase. Vorig seizoen werd het wel poulewinnaar, schakelde het zelfs Schijndel uit, en werd het na een vrije ronde uitgeschakeld tegen Herpinia. Lukt het dit jaar weer de poule, met verder Herpinia en Ollandia, te overleven? Enkel de poulewinnaar gaat verder.

Geef een antwoord