‘Roer BVV-jeugd 180 graden om’

DEN BOSCH – Op nul beginnen. Dat is wat Jordy Thomassen, Robert Hooijmans en nog een aantal andere BVV’ers aan het doen zijn bij de club waar ze het voorheen zo goed naar hun zin hadden. Ze hebben de Bossche Voetbal Vereniging zien afglijden naar een bedenkelijk niveau en willen nog verdere teloorgang tegengaan. “We hebben het roer 180 graden omgegooid.”

Thomassen en Hooijmans zijn de nieuwe hoofden jeugdopleiding van de club. “We zijn het van nul aan het opbouwen en willen jaarlijks met de teams omhoog”, vertelt de profspeler van Helmond Sport, die onlangs nog in verband werd gebracht met een mogelijke terugkeer naar FC Den Bosch. “Het ledenaantal moet omhoog. Het klopt dat deze zomer veel jeugdspelers zijn vertrokken, maar twee weken na ons aantreden hadden we ook alweer 8 nieuwe aanmeldingen. Het moet weer het ‘oude’ BVV worden.”

Voorlopig heeft Thomassen tijd genoeg om energie in zijn voormalige club te steken. Hij voetbalde in de jeugd en het eerste elftal van BVV, maar is momenteel speler van Helmond Sport. “Daar trainen we, vanwege een selectie met veel parttime voetballers, alleen nog ‘s ochtends. Ik denk dat veel clubs in het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie daar naartoe gaat. Des te meer tijd heb ik om BVV te gaan helpen.”

Nieuwe visie
Het ontbrak de afgelopen jaren duidelijk aan structuur op sportpark De Vliert. Een doorn in het oog van Thomassen, die samen met Hooijmans de kar besloot te gaan trekken. “Veel oud-spelers willen nu ook terugkomen”, weet hij. “We zijn begonnen met het creëren van een groep die de jeugd bestuurt en hebben opnieuw een visie geschreven. Daarnaast zijn er nieuwe waarden en normen opgesteld en alle ploegen hebben naast nieuwe kleding ook de nieuwste materialen om te gebruiken. De randzaken en structuur zijn top nu.”

Er is heel wat veranderd bij BVV. De nog overgebleven onderbouwteams krijgen dit seizoen bijvoorbeeld elke woensdag techniektrainingen van goede trainers en een profspeler. “Ryan Trotman van FC Den Bosch komt die geven. En Danny Verbeek en Ralf Seuntjens verzorgen clinics. In de bovenbouw krijgen de teams allemaal een eigen staf plus een begeleidende trainer zoals Mats Deijl, die ook bij FC Den Bosch in het eerste voetbalt. Hopelijk wordt het zo weer iets moois. De structuur is in ieder geval goed nu, we kunnen weer gaan groeien.”

Weer landelijk
BVV heeft nog slechts 10 jeugdteams over. Dat aantal ziet Thomassen graag groeien. “Het is nu wel lekker overzichtelijk, maar we willen binnen een aantal jaar met alle lichtingen weer landelijk spelen. Vroeger ging je van de FC terug naar OJC of BVV. Dat moet weer terugkeren. We hebben een leuk concept bedacht en kennen veel mensen. Ik binnen het profvoetbal en Robert heeft veel goodwill in Den Bosch. Voor hem komen ook al veel mensen, dat scheelt echt veel. We kunnen per jaar een aantal trainers een trainerscursus aanbieden, gaan echt bouwen. Als we het nu goed neerzetten, kunnen we op een juiste manier gaan groeien.”

Geef een antwoord