Elf vragen aan… Kevin Mangandu

DEN BOSCH – Meerdere regioclubs diende Bosschenaar Kevin Mangandu het afgelopen decennium. Inmiddels is hij – na een jaar Real Lunet – terug bij OJC Rosmalen, waarmee hij in de jeugd en met het tweede elftal al verschillende successen behaalde. Deze week is hij degene waar wij onze elf vragen op afvuurden.

Naam: Kevin Mangandu.
Geboren: 30 juli 1995 te ‘s-Hertogenbosch.
Club(s): Mijn huidige club is OJC Rosmalen. Mijn vorige clubs zijn Wilhelmina (jeugd), OJC Rosmalen (jeugd tot 2e elftal), RKSV Schijndel, BVV, HVCH en vorig jaar speelde ik bij Real Lunet.
Positie: Mijn favoriete positie is centrale verdediger, maar ik kan ook als rechtsback uit de voeten.
Dagelijks leven: Ik woon al heel mijn leven in Den Bosch, studeer commerciële economie op de Fontys Hogeschool en werk bij Happy Idiots als linkmarketeer.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterke punten zijn mijn snelheid en duelkracht. Daarentegen is het linkerbeen niet geweldig.
 2. Kunst- of natuurgras: Mijn voorkeur gaat uit naar natuurgras, maar kunstgras is gewoon handig omdat de wedstrijden daarop vrijwel altijd doorgaan. Dit seizoen trainen en spelen wij met OJC ook altijd op kunstgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Heel verschillend, maar regelmatig zwart.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het tenue van Real Lunet vind ik het mooiste in de regio 073. Verder vind ik het sportpark van FC Engelen mooi, maar ik kies toch voor dat van OJC Rosmalen.
 5. Mooiste voetbalmoment: De kampioenschappen met OJC A1 en OJC 2. Daarnaast vond ik het mooi om samen met mijn broer te hebben gespeeld bij BVV. In ons eerste seizoen bereikten we ook nog de KNVB-bekerfinale.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: In datzelfde seizoen het weggeven van het kampioenschap en de kans op promotie met BVV.
 7. Opvallendste teamgenoot: Ik heb veel opvallende teamgenoten gehad, maar de opvallendste twee zijn Stephan Netten en Murat Dogan. Stephan was altijd gedreven voor een wedstrijd en stuurde standaard één dag voor de wedstrijd een lap tekst in de groepsapp, waarmee hij iedereen scherp zette en motiveerde. Met Murat heb ik 6 seizoenen samen gevoetbald. Hij is een echte sfeermaker in het team en altijd aanwezig, op en buiten het veld.
 8. Voetbalhumor: Ik heb vorig seizoen bij Real Lunet veel voetbalhumor meegemaakt, maar ik kom op dit moment niet 1-2-3 op een mooie anekdote.
 9. Wat wil je nog bereiken: Kampioen worden of promoveren met een eerste elftal.
 10. Beste speler uit de regio: Dat zijn er meerdere. Allereerst mijn broer Ritchie Mangandu. Een sterke verdediger met een echte winnaarsmentaliteit. Daarnaast vind ik Younes Hadouir een geweldige creatieve voetballer, waar ik samen mee heb gevoetbald. Verder is Jeremy Antonisse een groot talent van PSV. Een goede speler uit in de 073-regio (Rosmalen, red.) die een mooie toekomst voor zich heeft.
 11. Opvallendste regioclub: CHC, die twee jaar achter elkaar kampioen zijn geworden. Ze hebben dit seizoen weer nieuwe spelers gehaald, dus ik ben benieuwd hoe zij het gaan doen.
Foto: Joep von Berg

Geef een reactie