Wedstrijd van de Week: CHC – Emplina

DEN BOSCH – Met de start van de competitie gaan we ook weer iedere vrijdag vooruitblikken op een interessante wedstrijd tussen twee van onze regioteams. Was het in de beker nog de beurt aan (dorps)clubs op de rand van ons volggebied, nu gaan we voor de clash tussen twee verenigingen van binnen de Bossche gemeentegrenzen.

Keuze was er genoeg. We trappen de competitie namelijk af met meerdere mooie affiches. Met Nieuwkuijk – RKDVC staat er direct een Langstraatderby op het programma, Zwaluw VFC speelt thuis tegen BVV en met Boxtel – Essche Boys en RKVSC – Hedel hadden we nog twee andere derby’s kunnen kiezen. We gaan echter voor CHC tegen Emplina als wedstrijd van de week.

De Concordia Hertogstad Combinatie wordt door velen gezien als de ploeg die dit jaar opnieuw voor het kampioenschap gaat, maar zelf zegt trainer Fatah Hadouir dat lijfsbehoud het hoofddoel is. Op basis van de historie is dat ook niet zo gek. Alleen in 2014 lukte het CHC om (als nummer 6) in de 2e klasse te blijven. De andere drie seizoenen op het nu wederom behaalde niveau leverden allemaal degradatie op voor de ploeg die de thuiswedstrijden op sportpark Schutskamp speelt.

Emplina groeide het afgelopen decennium flink en speelt al sinds 2016 in de 2e klasse. De club heeft daarin een bescheiden rol. Het eindigde achtereenvolgens als 4e, 8e, 11e en stond op de 3e plaats toen de afgelopen competitie stopte wegens de coronapandemie. Hoewel Emplina bijna de hele voorhoede kwijt raakte (Guillerme le Courvreur vertrok, net als verdediger Erngelo Martha, naar Real Lunet, buitenspeler koos voor RKDVC en aanvallende middenvelder Thomas van der Horst speelt tegenwoordig bij Nivo Sparta), hoopt het ook dit seizoen weer voor het linkerrijtje te gaan.

Oud-spelers
Samir Johri en Yunus Cetinkaya spelen zondag een speciale wedstrijden. Beide CHC-spelers hebben immers een verleden bij de tegenstander. In 2016 stapten ze samen over naar Emplina, maar twee jaar later keerden ze allebei weer terug bij CHC, de club waar ze al hun hele leven spelen.

Historie
Het is pas de 9e competitieontmoeting tussen CHC en Emplina ooit. Drie van de voorgaande ontmoetingen waren een prooi voor CHC, Emplina won ook drie keer (waaronder de laatste twee, in het kampioensjaar) en twee keer eindigde deze derby in competitieverband onbeslist. Degene die in de twee voorlaatste onderlinge wedstrijden tot scoren kwam, is er zondag niet bij. Hij vertrok deze zomer immers van CHC naar BVV.

11 november 2001 (4e klasse D)
Emplina – CHC  2-2

21 april 2002 (4e klasse D)
CHC – Emplina  7-1

23 maart 2003 (4e klasse D)
Emplina – CHC  2-1

30 maart 2003 (4e klasse D)
CHC – Emplina  3-0

16 september 2012 (3e klasse C)
Emplina – CHC  1-1
(Roy Pels – Vlado Petrovic)

3 februari 2013 (3e klasse C)
CHC – Emplina  1-0
(Vlado Petrovic)

6 september 2015 (3e klasse C)
CHC – Emplina   2-4
(Samir Johri, Mouhsine Hamria – Michiel Buijs, Dennis van Meurs, Vincent Lathouwers, Ethmond Henriquez)

1 mei 2016 (3e klasse C)
Emplina – CHC   3-0
(Ethmond Henriquez, Vincent Lathouwers, Ingmar Voorhaar)

Eén gedachte over “Wedstrijd van de Week: CHC – Emplina

Geef een reactie