Zwaluw móet meedoen om de prijzen

VUGHT – Bij Zwaluw VFC beschikt men over de sterkste selectie in jaren. De Vughtse derdeklasser wordt genoemd bij de titelkandidaten van 3C en liet de aspiraties meteen zien tijdens het openingsweekend. Gedecideerd werd BVV met 5-0 aan de broek huiswaarts gestuurd. Yannick van Herpen, inmiddels geen middenvelder meer, weet dat er heel wat mogelijk is met de huidige groep.

“Wij een dik team gekregen? Ja, dat is zeker waar. We hebben echt een goed elftal”, vindt Van Herpen. “Er is, op onze verzorger Klaas na, niemand weggegaan en er zijn vier nieuwe gasten bijgekomen, die allemaal goed kunnen voetballen. We zijn dus alleen maar beter geworden. Helemaal wanneer Boaz (Kuper, red.) terugkomt van zijn blessure.”

Tegen BVV was de inbreng van de talentvolle centrale verdediger nog niet nodig, getuige de uitslag. “Maar we begonnen niet eens zo goed aan de wedstrijd. Door een goede actie van Julius (Emmanuel, red.) kregen we een penalty en daarna liepen we er wel overheen. Helemaal toen keeper Ian Willems van BVV geblesseerd raakte, toen ie een achterbal nam, en ze al drie keer hadden gewisseld. Daardoor moesten ze met tien man verder, met een speler op doel.”

Graadmeter
Misschien was de Bossche tegenstander geen goede graadmeter. Zwaluw wacht de komende weken achtereenvolgens duels met Alem, Schijndel, TGG, Den Dungen, DSC en Avanti’31. Staat de ploeg na die reeks nog steeds bovenaan, dan weten we meer over de krachtsverhoudingen. “Met het team dat we nu hebben, moet je meedoen om de prijzen”, windt Van Herpen er geen doekjes om. “En dat weten we ook. We staan bijna iedere training met meer dan twintig eerste elftalwaardige spelers. En we scoorden altijd al makkelijk, maar we hebben nu in de hele voorbereiding pas twee doelpunten tegen gekregen volgens mij.”

Zelf is de 23-jarige mede-eigenaar en trainer van een voetbalschool, samen met zijn vader Jos, nog steeds zeker van zijn plek in het elftal. “Ik ben alleen wel een linie naar achteren geschoven voortaan”, zegt hij erbij. “Linksback tegenwoordig, dat bevalt enorm goed. Hopelijk kan ik dit jaar fit blijven, want het gaat best lekker.”

Kijk voor de wedstrijdfoto’s van Zwaluw VFC – BVV, door Gerald van Zanten, op deze pagina.

Geef een reactie