Thom de Looijer: terug om goals te maken

AMMERZODEN – Een illusie armer is Thom de Looijer weer terug op het voor hem zo vertrouwde sportpark. De aanvaller, die in de twee seizoenen daarvoor in totaal nog 35 keer trefzeker was voor Jan van Arckel, kwam afgelopen jaar niet uit de verf bij Roda Boys. Zijn rentree bij de Jantjes hoopt hij te omlijsten met wederom de nodige doelpunten.

Terugkijken op het weggegooide jaar doet De Looijer liever niet. “We kunnen er lang of kort over praten, maar een succes is het niet geworden”, zegt hij. “Ik heb er slechts een half jaar in Aalst gespeeld, ben in december gestopt. Het was niet wat ik er van had verwacht. De kansen die ik kreeg, waren te weinig.” Veel liever kijkt hij vooruit. Naar weer een seizoen ouderwets in de kleuren van Jan van Arckel, de club waar hij al vanaf de F’jes voetbalt.

Het was voor de rappe aanvaller niet meer dan logisch dat hij na het mislukte uitstapje terugkeerde bij de plaatselijke voetbalclub, die zijn thuiswedstrijden voetbalt in de schaduw van Kasteel Ammersoyen. “Ik vind het leuk om gewoon weer bij m’n vrienden te voetballen. Of we kunnen verrassen dit seizoen? Zelf denk ik niet dat we voor de prijzen mee gaan spelen, maar we hebben wel een leuke ploeg. Als het draait, geloof ik er in dat we in de top-5 mee kunnen draaien. En als alles op de goede plek valt, kunnen we misschien wel hopen op een periode.”

Nulandia werd zondag nog het vuur na aan de schenen gelegd. Met hangen en wurgen ging dé grote titelfavoriet van de 4e klasse G met drie punten naar huis (1-2), maar Jan van Arckel gaf zijn visitekaartje nog maar eens af. Toch blaast De Looijer, zoals de meeste van zijn teamgenoten, niet graag hoog van de toren. Vertrouwen in eigen kunnen heeft hij echter zeker wel: “Zelf hoop ik gewoon weer rond de 15 doelpunten te eindigen, met de nodige assists. Als ik maar belangrijk kan zijn voor de ploeg.”

Geef een reactie