Weekendoverzicht: opmerkelijke stakingen

DEN BOSCH – Ook dit weekend stonden er weer een aantal derby’s op het programma en dat was te merken. We noteerden veel doelpunten, een opmerkelijke staking, wederom een vader die z’n zoon klopte, verschillende bekende doelpuntenmakers én een – door een uitvallende scheidsrechter – onderbroken wedstrijd van de week.

Hoofd/1e klasse
Jonge keepersdebutant bij OJC, Nivo medekoploper
Met de pas 17-jarige Wouter van der Plas (zoon van voorzitter Piet) onder de lat leek OJC Rosmalen te gaan winnen van TOGB. Dennis Knuiman scoorde twee keer fraai, maar toch kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Nemelaer had een moeilijke middag bij EFC, maar won wel: 2-3. Het beslissende doelpunt kwam van aanvoerder Luuk Vermeer. Nivo Sparta won ook weer en is na de 0-2 zege tegen Zuidvogels (door goals van Dennis van Meurs en Frenk Schaap) medekoploper van de zaterdag 1e klasse C.

2e klasse F
CHC revancheert zich, Real in doelpuntenfestijn Helvoirt de baas
Real Lunet en Helvoirt maakten er een leuke voetbalmiddag van. De Vughtenaren wonnen met 4-3, mede dankzij twee treffers van Guillermo le Couvreur. Emplina trok tegen Heeswijk een 0-1 achterstand recht en won door goals van Martijn van Helvoort en Thijs Engelbart met 2-1. Ook zag Emplina de tegenstander in de slotfase nog 4 rode kaarten incasseren. EVVC pakte knap een punt tegen Vianen Vooruit (doelpunt Falko van der Rijt) en CHC revancheerde zich voor de nederlaag tegen Emplina door nu zelf met 1-4 te winnen. Mouad Hassan was 2 keer trefzeker.

3e klasse B
Nieuwkuijk zegeviert in derby tegen Vlijmen
Opnieuw veel doelpunten bij een duel van Vlijmense Boys. Dit keer in de altijd beladen derby tegen Nieuwkuijk. Via onder meer twee goals van Brent de Wijs kwamen de bezoekers op 0-2 en 1-3, maar ook Nick Peijnenburg maakte er twee en Vlijmen kwam terug tot 3-3. John van Dommelen werd namens de Kuijkse ploeg matchwinner. RKDVC maakte een 0-2 achterstand goed tegen Trinitas Oisterwijk en speelde met 2-2 gelijk. Haarsteeg kende een goede voorbereiding, maar speelde vorige week niet en verloor de competitieopener van Be Ready.

3e klasse C
Vader klopt zoon, SCG’18 wint eerste competitieduel
Net als vorige week stond in een wedstrijd van Alem een vader tegenover z’n zoon. Nu betrof het de familie Laponder. De oud-prof van FC Den Bosch bleek met zijn Zwaluw VFC met 1-3 de sterkste tegen het Alem waar zoon Dylan voetbalt. Martin de Laat scoorde maar weer eens (2 keer dit maal). Bjorn de Kort deed dat ook namens Den Dungen. Die ploeg kwam tot een overtuigende 4-1 zege op Avanti’31. SCG’18 kwam voor het eerst dit seizoen in competitieverband in actie en won ook, dankzij doelpunten van Ritchie van Ooijen en Daan van Uden (met 2-0 van DSC). Bij BVV is de trainer vertrokken, maar het moest opnieuw de wonden likken. Mede door twee goals van Quinten Vorstenbosch werd er met 1-3 verloren van FC Engelen. De twee overige uitslagen: TGG versloeg ODC met 2-0, BMC verloor van DVG: 1-2. Schijndel kwam ook deze week niet in actie door coronaperikelen.

3e klasse D/4e klasse D
BLC kan tweede helft niet spelen, nieuwe dreun voor OSC’45
Een opmerkelijk moment bij BLC tegen Sparta’30 afgelopen zaterdag. BLC leidde in de rust met 3-0 en Sparta speelde met 10 man. Even voor de wedstrijd was echter bekend geworden dat een van de spelers van de bezoekers (die overigens niet meedeed) positief getest was op corona. Sparta’30 kwam daarop niet meer uit de kleedkamer, het duel werd gestaakt. OSC’45 speelde de wedstrijd wel uit, maar incasseerde tegen ASH weer een flinke dreun. Nu ging het met 3-7 onderuit.

4e klasse G
Streep door duels Nulandia, Wilhelmina en Boxtel
Vanwege coronagevallen bij Nulandia en HHC’09 ging er een streep door de wedstrijden tegen Wilhelmina en Boxtel. Jan van Arckel kwam wel in actie en wist in Geldermalsen met 1-2 te winnen door Thom de Looijer en Nick van Velzen. Het spel was echter bar en boos, volgens Marco van Loon. Bij Maliskamp tegen RKKSV was er spektakel genoeg. Daarover meer onderaan dit overzicht.

5e klasse B
Hedel nog foutloos in 5B
Hedel is na een benauwde 1-0 zege op Wadenoijen (doelpunt Tim Quik) nog zonder puntenverlies. Voor RKVSC geldt het tegenovergestelde. De kleine Velddrielse club leed in Oss, tegen Ruwaard, een 5-1 nederlaag.

Zaalvoetbal
De Hommel blijft op het goede spoor, ZVS en De Biggelaar juist niet
FCK/De Hommel blijft het prima doen in de eredivisie. Ook op bezoek bij topclub FC Marlene pakte de ploeg het volle pond (3-5). Na 4 duels staat de Bossche zaalvoetbalclub, samen met Hovocubo, bovenaan. Hoe anders ziet de wereld eruit bij de twee andere hoog spelende zaalvoetbalteams uit onze regio. Het Gestelse ZVS/Bodemflex is na een 2-7 nederlaag tegen ZVV Ede hekkensluiter en DZV/Van de Biggelaar uit Den Bosch kende met 0-3 tegen het tweede team van Groene Ster Vlissingen ook geen beste start. Voor allebei is de score 0 punten uit 3 wedstrijden.

Wedstrijd van de Week
Ook in de derby tussen Maliskamp en RKKSV veel doelpunten. Tom Hendriks zette RKKSV op voorsprong en Sjors van Zoggel verdubbelde die voor de Kruisstraatse ploeg. Daarbij leek het te blijven, want de leidsman van dienst raakte geblesseerd. Toen in de kantine iemand werd gevonden om het duel af te maken, kon de tweede helft toch gespeeld worden. De break deed Maliskamp goed, want het draaide de score (door twee keer Günther van Meurs en een goal van Stijn Schulte) in het slot naar 3-2. Hendriks voorkwam met z’n tweede treffer echter dat Maliskamp revanche nam voor de bekernederlaag. Het werd 3-3 en beide ploegen delen daarmee de vierde plaats met 4 punten.

Volgende week zijn we weer terug met ons inmiddels bekende weekendoverzicht. Dan met onder meer een korte terugblik op BVV – TGG, Zwaluw VFC – Schijndel, Avanti’31 – SCG’18, ODC – Den Dungen, Haarsteeg – RKDVC en Wilhelmina – Jan van Arckel.

Geef een reactie