Voormalig topschutter uit nood alweer terug

NIEUWKUIJK – Plotseling stond hij daar afgelopen zondag ineens weer binnen de lijnen. Voor het eerst sinds maart maakte Max Raymakers weer eens zijn opwachting in het eerste elftal van Nieuwkuijk. In de (met 3-4 gewonnen) derby tegen Vlijmense Boys nog wel. Een mooie reden contact te zoeken met de topschutter van weleer.

“Het was meer uit nood”, lacht Raymakers als een boer met kiespijn, wanneer we hem vragen of hij eindelijk weer fit is. “Ik vraag me af of ik ooit nog echt fit ga worden. Ik ben eigenlijk nog aan het opbouwen bij het tweede en zie wel wanneer ik weer definitief aansluit bij 1. Dat ik nu het laatste kwartier inviel, was meer uit nood. Aangezien Jurgen Fitters in quarantaine moest en de trainer een spits nodig had, voor achter de hand.”

Van de zege kon hij desondanks wel genieten. “Van Vlijmen winnen is altijd lekker. En zeker als het de – voor ons – eerste competitiewedstrijd betreft. Het was met hangen en wurgen, ja. Ik denk dat we teveel die voorsprong wilden verdedigen en achteruit gingen lopen. Maar als iemand recht had op de overwinning, dan waren wij dat wel. Zeker de eerste helft was voor ons.”

Allang blij
Het waren dus zijn eerste minuten in de hoofdmacht sinds begin maart. “Toen raakte ik weer geblesseerd tegen DSC”, weet Raymakers nog goed. “Het is niet altijd dezelfde blessure geweest, maar ik loop al een jaar of vier rond met allerlei verschillende kwalen. Meestal m’n hamstring, maar ik heb ook verschillende dingen aan mijn knie gehad. De man van glas, hè. Had ik allang topscorer aller tijden moeten zijn? Dat heb ik allang opgegeven. Een beetje ballen is het enige wat ik nog hoop, inderdaad. Voorlopig gewoon meetrainen en wat minuten pakken bij het tweede en af en toe invallen bij 1. Daarna zien we wel of ik nog een keer terug op niveau kan komen. Ik ben allang blij als ik zonder blessures kan trainen. Op dit moment ben ik niet geblesseerd, maar ook niet echt heel fit.”

Hoewel hij van zijn eigen inbreng dus niet al te veel durft te verwachten, denkt de man die de ballen er even geleden nog zó gemakkelijk in schoot dat het met Nieuwkuijk 1 wel goed zit. “We zijn kwalitatief gezien, in de breedte, een stuk sterker geworden dan vorig jaar. Alleen Daan Dekkers en Joey Philipsen zijn erbij gekomen. Maar vorig seizoen raakten we al in het begin van het seizoen, met Brent de Wijs en Rick van Buul, twee van onze beste spelers kwijt. Die zijn inmiddels gelukkig weer hersteld van hun botbreuken.”

Bang voor
“De bank die wij afgelopen zondag hadden, stond vorig jaar gewoon in de basis, dus dat is positief. Het is moeilijk in te schatten wat de kwaliteit van de tegenstanders is, want er zitten veel nieuwe clubs bij. Maar ik denk dat sowieso de middenmoot haalbaar moet zijn met deze groep. Als de competitie afgemaakt wordt natuurlijk, want als dat zo doorgaat, ben ik er bang voor.”

Foto: Jelle Lommers

Geef een antwoord