Gestopt, maar 2 keer raak in de derby

HAARSTEEG – Het klinkt als een jongensboek, maar zo romantisch wil Mathieu Schellekens het vast niet maken. Toch is het scenario bijna filmwaardig. De spits is namelijk eigenlijk gestopt bij het eerste elftal, maar deed zondag wegens een schorsing nog een keer mee. Direct was hij twee keer trefzeker tegen rivaal RKDVC. “Als ze me nodig hebben, dan sta ik er.”

Tijdens de carnavalsdagen, een halfjaar geleden, werd Schellekens vader van een prachtige spruit. Hij had op dat moment al besloten dat het zijn laatste seizoen als lid van de hoofdmacht zou zijn. Achteraf had hij zijn laatste wedstrijd in ‘1’ dus al achter de rug. “Ik ben in principe naar het tweede elftal gegaan. Dat is net zo vaak trainen, maar op zondag ben ik wel mooi om 14.00 uur klaar. Meer tijd voor mijn gezin”, zo legt hij uit.

Maar de opmerking ‘in principe’ zegt genoeg. Het bloed stroomt waar het niet gaan kan en dus staat Schellekens paraat wanneer er een beroep op hem gedaan wordt. “Ik heb gezegd dat ik in noodgevallen gewoon beschikbaar ben. Bij twee bekerwedstrijden was ik er ook al bij en nu vroegen ze me, kort na de schorsing die Tim Dijkshoorn opliep, opnieuw. Hij is nu de spits en pakte vorige week rood.”

Wel anders
Direct stond Schellekens daardoor in de basis tijdens de (publiekloze) derby tegen RKDVC. En hoe! Hij maakte er twee en zag zijn club met 3-1 winnen. “Fijn dat we weer een derby op onze naam hebben geschreven. Dit zijn toch de mooiste wedstrijden. Een beetje jammer wel dat het zonder publiek moest. Was anders een goed feestje geweest. Nu hebben we het in de kleedkamer gevierd. Ook gezellig, maar wel anders.”

Op de vraag of hij van plan is vaker mee te doen of het nu wel weer even mooi geweest vindt, houdt de voorlopige clubtopscorer van Haarsteeg het antwoord in het midden. “Als ze me nodig hebben, dan sta ik er en doe ik mee. Laten we hopen dat Corona snel weggaat en we weer mooie drukke derby’s hebben en feestjes kunnen vieren.”

Foto: Marco Oomen

Geef een antwoord