Janse wil nog steeds meedraaien

HEDEL – Het begin van het seizoen valt Patrick Janse allerminst tegen. Over de competitiestart van v.v. Hedel is hij zelfs heel erg te spreken. “Jammer van de onterechte nederlaag van afgelopen zondag, maar met geschorste basisspelers, geblesseerden en spelers die in quarantaine moeten, doen we het helemaal niet slecht. Erg breed zijn we niet, maar toch hebben we een redelijke start.”

In de beker begon het voor de vijfdeklasser nog niet zo best, weet Janse nog wel. “Dat was een tegenvaller, ja. Tegen Ammerzoden (4-0 voor Jan van Arckel, red.) was een offday. Twee weken daarvoor hadden we, vriendschappelijk, nog gelijkgespeeld en verdienden we van ze te winnen. Tegen Alem (9-0 nederlaag, red.) stonden we na 17 minuten al met 8 man. Dus dan is het klaar.” Op drie afzonderlijke momenten kregen Hedel-spelers de rode kaart. Dat voelt de ploeg ook in de competitie nog altijd. “Ik kreeg zelf twee keer geel en werd voor een bekerwedstrijd geschorst, maar Nick van Bakel en Guus (Bosbeek, overgekomen van RKVSC, red.) kregen allebei vijf duels, die ook in de competitie tellen, aan hun broek.”

Extra zuur
De selectie van Hedel is al niet al te breed. “Dus dit is extra zuur”, bevestigt Janse. “Gelukkig vangen we het tot nu toe redelijk op. Joep (van der Heijden, naar CHC, red,) en Roy (Netten, terug naar TGG, red.) hebben natuurlijk ontzettend veel kwaliteiten. Maar met Bart (Janssen, van OJC Rosmalen JO19, red.) en Guus hebben we toch ook twee spelers erbij die wij goed kunnen gebruiken. Als we als team spelen, dan is het nog enigszins op te vangen. Maar met deze jongens, Roy én Joep waren we natuurlijk titelkandidaat nummer 1 geweest.”

Nu moet Hedel de lat wat lager leggen. Maar meedraaien wil Janse nog steeds. “We hebben 6 punten uit 3 wedstrijden. Hadden er dus 9 kunnen zijn, als we zondag niet onnodig van HRC’14 hadden verloren. Onze doelstelling is bovenin meedoen. Een periode zou leuk zijn en is ook echt mogelijk. Maar dan moet iedereen fit blijven en moeten we weinig schorsingen krijgen.”

Bekijk de fotoreportage van HRC’14 – Hedel door Gerald van Zanten hier.

Geef een reactie