Einde seizoen én tijdperk Younes Hadouir?

DEN BOSCH – De kans is groot dat het einde carrière is voor Younes Hadouir. De 34-jarige balvirtuoos raakte in de thuiswedstrijd van CHC tegen Emplina geblesseerd en ligt er sowieso de rest van het seizoen uit. Of hij de draad daarna nog oppakt, weet hij nu nog niet. “Het is maar de vraag of ik op mijn 35e nog volledig fit kan raken.”

Heel veel was er eigenlijk niet eens aan de hand. “Gewoon pure pech”, bevestigt Hadouir. “Ik was in duel met Dennis van der Luyt van Emplina toen ik neer ging. Hij kon er overigens niks aan doen, hoor. Hij heeft me ook meerdere keren bericht, dat vond ik wel netjes van hem. Maar ik kwam verkeerd terecht en hoorde gelijk ‘knak’. Toen wist ik meteen dat het verkeerd zat.”

Hadouir bleek ‘goed’ te zitten; de voorste kruisband van zijn rechterknie was gescheurd. “En dat in de eerste competitiewedstrijd, dus een kort seizoentje voor mij”, baalt hij, verrassend luchtig. “Ik ben er nu 9 tot 12 maanden uit. Of nog langer. Ik zou op 30 oktober gebeld worden voor een ziekenhuisopname, maar ik ben bang dat dat wordt uitgesteld door Corona.” Het is zelfs maar de vraag of we nummer 3 van de getalenteerde broers ooit nog prestatief zien voetballen. “Ik weet niet of ik het daarna nog ga oppakken”, geeft hij eerlijk aan. “Ik ben dan 35 jaar, als ik al weer volledig fit kan raken.”

Alles meegemaakt
Het zou een erg sneu slot zijn van een prachtige carrière in het amateur- en zaalvoetbal. Dat weet Hadouir maar al te goed. “Een apart einde, inderdaad. Maar van de andere kant heb ik nu – aan het einde van mijn voetbaljaren – eigenlijk alles al meegemaakt. Ik had het nog veel erger gevonden als het 10 jaar geleden was gebeurd. Maar jammer blijft het zeker. Ik baal er goed van. Het begon nu eindelijk weer uitdagend te worden in de altijd mooie 2e klasse en dan krijg je dit…”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie