Van Tooren: misschien wat meer tennissen

ROSMALEN – Na jaren kwam Daan van Tooren vorig seizoen terug bij OJC Rosmalen. De jeugdopleiding van FC Den Bosch had hem niet naar het profvoetbal gebracht, maar wel een betere voetballer gemaakt. Het begon op het oude nest desondanks niet zoals hij verwachtte, maar inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de formatie van Willem Leushuis.

“De eerste weken, toen ik weer bij OJC kwam, ben ik misschien wat te laks begonnen”, is Van Tooren (21) schuldbewust. Hij moest bij de start van vorig seizoen meer dan hem lief was genoegen nemen met een plaatsje op de reservebank. “Maar al vrij snel ging de knop om”, kan hij er nu glimlachend op terugkijken. “Ik werd al snel een vaste waarde in het team en dat hoop ik natuurlijk te blijven ook.”

OJC eindigde in de middenmoot (als 7e) van de hoofdklasse B. Dit prille voetbaljaar zijn de rood-zwarten, nog steeds met Van Tooren als een van de 3 of 4 verdedigers, de nummer 6 van de ranglijst. “Ik denk dat er nog meer in zit”, aldus de Rosmalense student econometrie. “We hebben pas een wedstrijd, uit tegen IFC, verloren, maar hadden al meer punten moeten halen. We hebben een goede ploeg en als het echt eenmaal loopt, kunnen we nog leuke dingen laten zien dit seizoen.”

Vervroegde winterstop
Vorige week dinsdag, op de avond van de lockdown-aankondiging, voetbalde OJC – en dus ook onze gesprekspartner – voor het laatst. Een oefenwedstrijd werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen OSS’20. “Aan de ene kant fijn dat we op de valreep nog een wedstrijd mochten spelen, maar het was toch raar om daarna naar huis te gaan. Het voelde als een vervroegde winterstop die te lang duurt.”

Van Tooren is enigszins hoopvol gestemd als het om de hervatting van de competitie gaat: “Ik hoop dat we over 4 weken gewoon weer door kunnen en misschien al wel weer eerder kunnen gaan trainen met de groep. Maar het blijft lastig in te schatten. Wat nu, de komende weken? Het is in ieder geval zaak om fit te blijven. Misschien wat meer tennissen, dat mag nog wel.”

Foto: Bente van Tooren

Geef een reactie