Lurling komt zijn dagen wel door

ENGELEN – Hoewel het voetbal, de tak waarin hij dagelijks bezig is, nagenoeg volledig op zijn gat ligt, is Anthony Lurling nog niet in een zwart gat gevallen. De voormalig prof is zelfs in deze tijd gewoon actief als jeugdtrainer bij PSV en staat volgende week misschien ook weer met kleine groepjes van FC Engelen 1 op het veld. “En dan is het verder maar afwachten wat er met de competitie gebeurt.”

Over Lurling hoeven we ons vooralsnog geen zorgen te maken. Hij komt zijn dagen prima door, zo vertelt hij wanneer we weer eens contact met hem hebben gelegd. “We kunnen bij PSV gelukkig nog trainen. Hebben net nog een onderlinge wedstrijd gespeeld, O16 met O17 door elkaar. Vanmiddag gaan we ook kijken of we vanaf volgende week weer met groepjes van 4 kunnen gaan trainen bij FC Engelen.”

Heel veel nieuws zegt hij eigenlijk niet te vertellen te hebben. “Iedereen is denk ik in afwachting van hoe het de komende tijd gaat en wanneer er weer normaal getraind mag worden. Ik ben bang dat we voor de winter niet meer spelen. We zullen dinsdag wel weer meer horen, maar las net nog over 10.000 besmettingen vandaag. Zou zomaar kunnen dat er weer een echte lockdown aankomt. Je hoort het steeds meer mensen zeggen.”

Probleem
Daarna gaat het gesprek al snel richting voetbal, het onderwerp waar Lurling – en velen met hem – eigenlijk veel liever over spreekt. “Of we het seizoen een beetje goed gestart zijn? Tsja, lastig… In de beker hebben we alles gewonnen en in de competitie staan we na 3 wedstrijden op 6 punten. Dat is eigenlijk prima, maar ik vind dat we thuis tegen Alem heel onnodig hebben verloren. Die keeper pakte ook alles, maar we hebben daar zóveel kansen gemist. Dat was ook wel een beetje het probleem tegen SBC, RKGSV en BVV. Die wedstrijden hadden we echt eerder moeten beslissen. We herpakten ons gelukkig wel goed bij SCG, waar we de kansen wél afmaakten en met 2-5 wonnen. Des te jammer dat we dat afgelopen zondag geen goed vervolg konden geven tegen DVG. Het mooie is dus wel dat we iedere wedstrijd veel kansen creëren.”

Op het eerst gezicht is er niet zo heel veel veranderd aan het elftal dat Lurling vorig seizoen en nu tot zijn beschikking heeft. “Er zijn er drie bijgekomen (Marijn van Dinther van OJC Rosmalen, Yasin Uluman van Real Lunet en Junior van Beers van Roda Boys, red.). Carlo Aronds is daar tegenover gestopt met voetballen en Sam de Schepper heeft in de laatste wedstrijd voor de coronastop zijn kruisband gescheurd”, legt hij uit. “Gelukkig zijn Jeffrey Driessen en Gino Schrier weer terug van zware blessures, die hebben ondertussen alweer in de basis gestaan bij het eerste.”

Titelkandidaat
De 43-jarige Bosschenaar geeft toe dat FC Engelen bij de betere ploegen hoort van de 3e klasse. Titelkandidaat wil hij zijn elftal echter niet noemen. “Ik denk niet dat er in onze klasse een echte titelkandidaat is. Iedereen kan van elkaar winnen. TGG en Schijndel zijn heel goed begonnen en van Zwaluw, Den Dungen en ODC verwacht ik ook veel. Met onze kwaliteiten moeten wij ook meedoen om de eerste 5 plaatsen. Maar in een seizoen ben je natuurlijk wel afhankelijk van blessures en dergelijke. En nu is het helemaal afwachten wat er met de competitie gaat gebeuren…”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord