Elf vragen aan… Roel van Lokven

BOXTEL – Hoewel hij ‘pas’ 29 lentes telt, is Roel van Lokven al liefst 8 jaar de trotse aanvoerder van ODC 1. De controleur op het Boxtelse middenveld was actief in de 2e en met name 3e klasse, waar zijn club nu nog steeds speelt. In april was broer Sjoerd aan het woord in de vaste zaterdag-rubriek, dit keer beantwoordt Roel onze ‘Elf vragen aan…’.

Naam: Roel van Lokven, in het dagelijks leven ook nog wel eens ‘witte’.
Geboren: Op 8 januari 1991 te Boxtel.
Club(s): ODC. De hele jeugd doorlopen en nu voor het 11e vaste seizoen bij ODC 1.
Positie: Verdedigende middenvelder.
Dagelijks leven: Ik woon samen met mijn vriendin Stans en onze labrador Roef in Boxtel en werk bij Ploegam BV – een aannemingsmaatschappij in de grond-, weg- en waterbouw – waar ik in de werkvoorbereiding/uitvoering zit. Mijn hobby’s zijn voetballen, Ajax en een (of meer) biertje(s) drinken met mijn vrienden.

 1. Sterkste/zwakste punt: Dit laat ik eigenlijk liever aan anderen over… Ik denk dat mijn betere punten verdedigend, inzicht en de winnaarsmentaliteit zijn. Iets minder is denk ik dat ik me de afgelopen jaren te weinig heb laten zien op de helft en in de 16 van de tegenstander.
 2. Kunst- of natuurgras: Een strakke grasmat heeft de voorkeur, maar de kunstgrasvelden die de laatste jaren worden aangelegd zijn ook prima. Op ons hoofdveld ligt tegenwoordig een goed kunstgrasveld. Op het andere sportpark van ODC is het kunstgras alweer redelijk verouderd, dat is toch een aardig verschil.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart, bijna altijd ‘Copaatjes’.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Ons eigen hoofdterrein blijft toch altijd bijzonder en mooi om op te spelen. Zeker voor de verbouwing was het een nostalgisch sportpark, wat iets weg had van een oud Engels stadionnetje. Verder is het hoofdterrein van SCG heel mooi. Wat het daar natuurlijk afmaakt is de kantine.
  Qua shirt zat ik te denken aan dat van Trinitas. De laatste wedstrijd van vorig seizoen, voor de coronastop, hebben we daar gevoetbald. Wat ik me er van herinner was dit wel een mooi strak shirt.
 5. Mooiste voetbalmoment: De promotie via de nacompetitie met ODC 1 van de 3e naar de 2e klasse. Ook mooi dat ODC 2 toen op dezelfde dag promoveerde. Groot feest! Verder blijven de (gewonnen) wedstrijden tegen buurman BOC (Boxtel, red.) me altijd bij. Die derby keerde na zoveel jaar terug en voetballen voor 1500 man in een derby is toch mooi voor een amateurvoetballer.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Dat is toch de degradatie uit de 2e klasse. We stonden in de winterstop nog 4e, maar de tweede seizoenshelft liep helemaal fout, waardoor we via de nacompetitie degradeerden.
 7. Opvallendste teamgenoot: Die heb ik een hoop. Als ik er een moet noemen, ga ik toch voor Joep van der Meijden. Die jongen kan zó goed voetballen en makkelijk scoren. Helaas heeft hij bij ons al een aantal blessures gehad. Het mooie aan Joep is dat hij zo fanatiek is, dat ie ook wel eens volledig uit zijn slof kan schieten op een training of wedstrijddag. Je weet op dat moment niet wat er gebeurt. Na de training of wedstrijd is hij overigens altijd weer heel rustig.
 8. Voetbalhumor: Remco Schellekens is een keer benaderd voor ‘Uit de kleedkamer’ van het Brabants Dagblad. Hij stond die man netjes te woord, maar had zijn Whatsapp-profielfoto veranderd in een foto van mij en die ook aangeleverd. Een dag later stond zo het verhaal van Remco in de krant, met mijn foto erbij.
  Verder maak je bij ons in de kleedkamer wekelijks de gekste dingen mee. Ik kijk af en toe mijn ogen uit met die jonge mannen. De selectieweekenden in Spanje, trainingskampen in Turkije en de derde helften in kantine De Boemerang zijn ook altijd mooi.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik hoop dat we dit seizoen fatsoenlijk kunnen afmaken – mét publiek – en dat we mee kunnen strijden om de prijzen in de mooie 3e klasse C, met veel mooie derby’s.
 10. Beste speler uit de regio: Ik heb heel veel goede spelers tegen gehad de afgelopen jaren. Ik vond Bas van den Berk van Real Lunet wel een goede speler. Die was lastig te verdedigen. Verder wel leuk dat er aardig wat oud-profs of spelers die op hoog niveau gevoetbald hebben, willen gaan ballen in de 3e klasse C.
 11. Opvallendste regioclub: EVVC valt me in het algemeen wel op. Dat een club uit een dorpje met 2500 inwoners al jarenlang een stabiele tweedeklasser is, met spelers uit de eigen kweek.
  Wij zijn zelf slecht gestart met de competitie. Echt een kwaaltje van de laatste jaren bij ODC. Na 4 wedstrijden pas 3 punten. Hopelijk keert het vertrouwen terug als we weer mogen starten en gaat de motor weer draaien. We hebben voldoende talent en ervaring in de selectie. ODC moet gaan voor een plek in de top-5.
Foto: Piet van Vorstenbosch

Geef een antwoord