‘TGG kampioen? Ik dacht het niet’

VUGHT – Na omzwervingen bij SVSSS, FC Tilburg en Real Lunet keerde Steffan Moes afgelopen zomer terug bij de club waar hij in al zijn jeugdjaren actief was. Met Zwaluw VFC hoopt hij dit seizoen – ook na de teleurstellende nederlaag tegen TGG – kampioen te worden. “Zij denken misschien dat ze er al zijn, maar dat dacht ik niet!”

In eerste instantie leek Moes, nog altijd maar 23 jaar oud, gewoon nog een jaar bij Real te blijven. Hij verkoos echter alsnog, toen de overschrijvingsdeadline naderde, het andere deel van sportpark Bergenshuizen. “Ik heb het prima naar m’n zin gehad, maar ik vond het tijd om weer terug naar het nest te gaan. Ik speel daar met m’n vrienden en dat vind ik toch wel belangrijk”, luidde zijn redenatie, toen we de aanvallende middenvelder spraken in juni. Hij zag toen al dat het vernieuwde Zwaluw VFC wel eens hoge ogen kon gaan gooien. “Ik denk dat wij voor het kampioenschap moeten gaan en niks anders”, zei hij zelfs. “We hebben een goeie groep, waar veel potentie in zit. Het verschil is erg groot met het team van nu en dat van toen ik weg ging. Het is nu meer een team. Ik kan niet wachten om weer in het rood-wit te spelen.”

Vier maanden later kijkt Moes opnieuw uit naar het moment dat hij het shirt van zijn club weer om de schouders mag doen. Voorlopig zitten we allemaal immers netjes in de wacht. De eerste wedstrijden na zijn rentree bij Zwaluw zijn in ieder geval goed bevallen. “De resultaten zijn prima en we spelen goed voetbal. Ik kan het erg goed vinden met mijn mede-middenvelders Tommy Kreté en Mateo Malbasic. Als wij op gang komen, zijn we niet te stoppen. En dan heb je als eindstation Martin (de Laat, red.) die alle ballen binnen kan leggen.”

Gewoon pech
In de beker werd drie keer gewonnen en ook de competitie begon goed. Maar na twee overwinningen volgde een doelpuntloos gelijkspel tegen Schijndel en de laatste wedstrijd voor de lockdown werd zelfs verloren van TGG. “Dat was echt heel klote natuurlijk, net als de stillegging van de competitie. We zijn als ploeg aan het ontwikkelen en dan zijn deze afgelastingen jammer. Tegen TGG hebben we gewoon pech gehad. Het was gelijkopgaand en we hadden de wedstrijd kunnen beslissen. Maar toen zij laat – na een overtreding waar niet voor gefloten werd – op gelijke hoogte kwamen en wij wederom verzuimden te scoren, wonnen ze daarna zelfs nog. Echt zonde, want anders hadden we 1 punt voor gestaan bij deze break.”

Toch denkt Moes dat er nog helemaal niks aan de hand is. Het seizoen is nog lang, Rome is nog ver, etcetera. En daar heeft de Bosschenaar, na slechts 4 gespeelde competitiewedstrijden op de teller, natuurlijk helemaal gelijk in. “TGG gaat nog punten laten liggen. Ze denken misschien dat ze er al zijn, maar dat dacht ik niet!”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie