‘Emplina is echt een eenheid’

EMPEL – Haast geruisloos heeft Emplina zich ontwikkeld tot een gevestigde tweedeklasser. Vorig jaar ‘eindigden’ de geelhemden als nummer 3 en ook dit seizoen is de ploeg van William van Overbeek prima gestart. Ondanks het vertrek van een aantal gevestigde namen, leverden de eerste 4 wedstrijden maar liefst 12 punten op. “Het team heeft echt stappen gemaakt”, vindt de trainer.

De kracht van Emplina zit hem vooral in de energie die het team in de trainingen en wedstrijden legt, zo vertelt Van Overbeek: “De spelers trainen in een hoge intensiteit. Dat dat zie je terug in de wedstrijden.” Een kleine twee jaar geleden stapte de inmiddels 45-jarige oefenmeester in bij de club die de thuiswedstrijden speelt op sportpark Empel-Zuid. Het bevalt hem er erg goed. “Rondom de selectie wordt er alles aan gedaan om optimaal te kunnen presteren. Peter Verhallen regelt alle randzaken rondom de trainingen en wedstrijden. Selectie 1 en 2 trainen bijvoorbeeld allebei op een heel veld, waardoor we wedstrijdgericht kunnen trainen.”

Van Overbeek vindt het ook goed om te zien dat de spelers die vanuit het tweede elftal of de jeugd aansluiten goed worden opgevangen. “Eerste of tweede elftal of JO19-1, het is een eenheid buiten en binnen het veld. De samenwerking met de staf van de andere selectieteams loopt ook goed. Met Sander Suurs, de trainer van het tweede, heb ik dagelijks overleg en Ton Schreuders – Emplina O19 – spreek ik ook vaak. Bijkomend voordeel is dat Ton ook teammanager bij Emplina 1 is.”

Sleeptouw
Buiten het eerste seizoen in de 2e klasse kon de flink gegroeide club de laatste jaren steeds pas op de laatste speeldag klassebehoud veiligstellen. “Mooi om te zien dat we vorig seizoen derde stonden – en bovenaan in de tweede periode – en we ook dit jaar prima zijn gestart. Natuurlijk zijn we trots dat de ploeg stappen heeft gemaakt. En dat terwijl er met Ingmar Voorhaar, Thomas van der Horst, Thom den Otter en Guillermo le Couvreur redelijk wat spelers weg zijn gegaan en de laatste twee seizoenen veel jeugdspelers zijn doorgebroken. Dat is ook een verdienste van de oudere jongens, die zelf meestal een goed niveau halen op trainingen en in wedstrijden en daarbuiten ook nog de jonge gasten mee op sleeptouw nemen. De meer geroutineerde spelers zijn ook nog steeds bezig met zichzelf te ontwikkelen. Dat doen we onder meer met videobeelden. Er zijn spelers bij die zelf wedstrijden terug kijken om te analyseren, geweldig.”

Foto: Louis van Uden

Geef een antwoord