Elf vragen aan… Max Kappen

ROSMALEN – Na een flinke tijd in de jeugdopleiding van FC Den Bosch te hebben gespeeld, is Max Kappen sinds vorig seizoen weer terug bij OJC Rosmalen. De club uit zijn woonplaats, waar hij ooit met voetballen begon. Hij hoopt er, samen met zijn maatjes, mooie tijden tegemoet te gaan.

Naam: Max Kappen.
Geboren: 19 februari 1999 te ’s-Hertogenbosch.
Club(s): OJC Rosmalen, FC Den Bosch en nu weer terug bij OJC.
Positie: Middenvelder.
Dagelijks leven: Ik woon al heel mijn leven in Rosmalen en volg de studie commerciële economie op het Avans in Den Bosch.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterke punten zijn mijn inzicht en rust aan de bal. Mijn linkerbeen kan ik nog wel verbeteren.
 2. Kunst- of natuurgras: Het liefst speel je natuurlijk op een mooi natuurgrasveldje, maar dat is voor mij al zó lang geleden. Ik moet tegenwoordig zelfs wennen aan natuurgras omdat ik altijd op kunstgras speel. Dat zou eigenlijk andersom moeten zijn.
 3. Kleur voetbalschoenen: Dat maakt me niet zoveel uit, ik heb alles wel gehad. Wit vind ik wel het mooiste.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Ik vind ons eigen uittenue het mooist. Daarnaast hebben we zelf natuurlijk een mooi groot sportcomplex, maar ik vind ik dat van FC Engelen ook heel mooi geworden.
 5. Hoogtepunt: Ik ben helaas niet zo vaak kampioen geworden in m’n leven, dus dan ga ik toch voor m’n officieuze debuut bij FC Den Bosch. Twee seizoenen geleden heb ik twee oefenwedstrijden meegedaan bij het eerste.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: In mijn laatste wedstrijd met Jong FC Den Bosch schoot ik bij een 7-2 voorsprong een penalty op de paal.
 7. Opvallendste teamgenoot: Dat zijn Daan van Tooren en Niels Mulder, waar ik samen mee in de F1 ben begonnen bij OJC. Met Daan voetbal ik al heel m’n leven samen en met Niels ook het grootste gedeelte ervan. Daarnaast kunnen we ook buiten het veld het goed met elkaar vinden. Binnen de lijnen zorgt dat voor een toch net iets hechtere band dan je met de rest hebt.
 8. Voetbalhumor: Ik denk dat we dit jaar een gezellig team hebben, waar genoeg humor in zit. Het is dit seizoen na de wedstrijd al een paar keer behoorlijk uit de hand gelopen, dus dat belooft veel goeds.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik wil graag een kampioenschap of promotie meemaken, het liefst met OJC.
 10. Beste speler uit de regio: Lastige keuze. Dan ga ik toch voor Don Bolsius, die weer terug is bij FC Den Bosch en waar ik heel veel van verwacht. Daarnaast vind ik Bram Nijhoff een hele goede voetballer, met een geweldig linkerbeen. Dat zal dit seizoen bij ons zeker nog een hoop doelpunten opleveren.
 11. Meest opvallende regioclub: FC Den Bosch liet, met heel veel eigen jeugd, een goede indruk achter aan het begin van het seizoen. Helaas is het daarna bergafwaarts gegaan met de resultaten. CHC is wel aardig bezig, met twee kampioenschappen achter elkaar. En dit jaar hebben ze zich weer weten te versterken met goede spelers.
Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord