Geen TGG maar Jan van Arckel

DEN BOSCH/AMMERZODEN – Het kan verkeren. Anderhalf jaar geleden zou hij nog aan de slag gaan bij OJC Rosmalen, maar nu is Brian van der Steen aanstaand speler van Jan van Arckel. De 27-jarige allrounder heeft zich door nieuwe trainer Giel Goesten laten strikken om vanaf volgend seizoen de kleuren van de Ammerzodense vierdeklasser te verdedigen. “Ik vond het wel keer leuk om wat anders aan te gaan.”

De reden voor zijn keuze voor de Jantjes is simpel: “Gielletje wordt trainer”, lacht Van der Steen, die drie weken geleden terugkeerde van zijn zoveelste avontuur in China. “Dat is al langere tijd een goede vriend van mij. Hij loopt al heel lang met blessures bij ons in de praktijk voor behandeling en revalidatie. Ik heb altijd gezegd dat ik bij hem zou komen ballen wanneer ie trainer werd. En belofte maakt schuld.”

In Ammerzoden is Van der Steen een bekend gezicht. “Wij zitten daar met onze fysiopraktijk en sportschool”, legt hij uit. Toch zal zijn aantreden bij de plaatselijke voetbalclub voor velen als een verrassing komen. “Waarom Jan van Arckel? Het niveau maakt me niet uit, ik wil vooral veel plezier hebben. En hopelijk kunnen we met Giel als trainer snel de stap omhoog maken. Hopelijk kan ik mijn steentje daarin bijdragen.”

TGG of dit
Van der Steen sluit bij de start van het nieuwe seizoen aan. “Ik ben nu nog druk met werk en denk sowieso dat er niet binnen korte tijd weer gevoetbald zal gaan worden.” Een terugkeer bij TGG lag misschien meer in de lijn der verwachtingen, maar daar komt het voorlopig nog niet van. “Het was of TGG of dit, niks anders. TGG is gewoon mijn club geworden. Alleen vond ik het wel een keer leuk om wat anders aan te gaan. Nu zeker, met een goede vriend als trainer.”

Foto: Brian van der Steen

Geef een antwoord