‘Traditie volgend jaar weer oppakken’

ROSMALEN – Normaal gesproken staat deze fase van het seizoen in het teken van zaalvoetbal. Maar dit jaar is alles anders. Glenn Simon zag zijn gebruikelijke tripje naar de sneeuw in duigen vallen, kan het aantal zieke werknemers niet meer op de vingers van zijn beide handen tellen en hij heeft zich de afgelopen weken geen seconde druk hoeven maken over de GDS 073 Cup.

Al een paar maanden geleden werd er een klap op gegeven; het zaalvoetbalevenement zou vanwege corona een jaar overgeslagen worden. Daar heeft Simon inmiddels allang vrede mee. “Het is balen, want dit is echt een traditie. Maar het kan dit jaar nou eenmaal niet, dus moeten we ons erbij neerleggen. Ik had het graag anders gezien, zodat iedereen weer volop van de sport kon genieten. Maar gezondheid staat op dit moment bovenaan, dus respecteren we de regelgeving. Helaas heb ik van dichtbij ervaren hoe serieus dit allemaal is.”

Opgebloeid
Ruim twee jaar geleden nam Simon met andere voetballiefhebbers uit de regio het initiatief om het in het slop geraakte Den Bosch 800-toernooi nieuw leven in te blazen. De organisatie werd overgenomen, er werd van locatie gewisseld en onder een nieuwe naam – de 073 Cup dus – kreeg het toernooi een andere, compactere opzet. “Het jaarlijkse zaalvoetbalspektakel is weer helemaal opgebloeid”, zegt Simon enthousiast. “Tijdens de finaleavonden zat sporthal De Hazelaar steeds bomvol.”

Het lukte Simon nog niet om het prestigieuze toernooi, met Real Lunet, op zijn naam te schrijven. Twee keer was TGG de verdiende winnaar. “Maar het is gewoon mooi om iedereen in de winterstop weer te zien, te genieten van het mooie zaalvoetbal en de jaarlijkse traditie in ere te houden”, zo vindt hij. “Hopelijk zijn we snel van deze shit verlost en kunnen we in het nieuwe jaar de draad weer als vanouds oppakken. Eerst op het veld en volgend jaar winter ook weer in de zaal.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord