Elf vragen aan… Max Meijer

HELVOIRT – Een trainingsbeest zal Max Meijer nooit worden. Geluk voor hem (en voetbalvereniging Helvoirt) is dat hij puur op talent ook een heel eind komt. Heeft de levensgenieter het op zijn heupen, dan is hij een gouden kracht. Zijn antwoorden op onze wekelijkse vragen zijn misschien niet allemaal even serieus, maar mogen er zeker zijn.

Naam: Max Meijer.
Geboren: 15 juli 1997.
Club(s): v.v. Helvoirt.
Positie: Aanvallende middenvelder.
Dagelijks leven: Ik woon al heel mijn leven in Helvoirt en studeer ‘social work’ op Avans in Den Bosch. Binnenkort wil ik wel een keer af gaan studeren, na de nodige vertraging die al is opgelopen. Ik heb al bijna 10 jaar een bijbaan bij Boomkwekerij van der Sande. Daar sta ik vaak samen met wat vrienden tussen de planten te werken. In het weekend ben ik altijd op pad met mijn vrienden. We gaan graag naar de kroeg of op stap, om uiteindelijk bij de Klok (Klokkenbar, red.) af te sluiten. Helaas valt dit nu een beetje weg door corona en wordt er daardoor iets meer gegamed.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is koppen en daarnaast ook mijn mentaliteit. Ik ben een echt trainingsbeest. Mijn zwakste punt is het afmaken, dat vergeet ik nog wel eens na een stuk rennen.
 2. Kunst- of natuurgras: Mijn voorkeur ligt bij natuurgras als het een beetje nat is. Mijn vader maait elke week twee keer het gras bij Helvoirt, zodat het er weer mooi bij ligt op zondag. Ze noemen hem ook wel Gerard Maaier.
 3. Kleur voetbalschoenen: De kleur van mijn voetbalschoenen is wit. Ik koop voetbalschoenen die ik op dat moment leuk vind, de kleur maakt me niet zoveel uit.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste sportpark vind ik een moeilijke. Ik onthoud dat nooit echt. Het mooiste tenue kan ik zo ook niet opnoemen. Zolang er maar geen groen en geel in zit, vind ik het goed.
 5. Mooiste voetbalmoment: Kampioen worden in de A1 en daardoor beste A1 aller tijden geworden binnen Helvoirt, met dank aan Gerben (van Hal, red.), onze trainer destijds. Maar de beker winnen in de B1 was ook een hoogtepunt in mijn voetbalcarrière.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Dat de kantines dicht zijn wegens corona. Dat mis ik nog wel het meeste.
 7. Opvallendste teamgenoot: Niels Verhoeven. Ik denk dat het voor zich spreekt als je 8 eigen doelpunten in een seizoen maakt, toch?
 8. Voetbalhumor: De eerste keer in de coronatijd, dat er een tent stond als vervanger van de kantine, zodat de derde helft toch door kon gaan, stond de organisator met een stoel in de lucht te zwaaien. Iedere keer als hij daarna de tent in liep, stond iedereen met de stoelen omhoog. Dat zorgt voor een goede sfeer.
 9. Wat wil je nog bereiken: Nog een tijdje pieken in de selectie, om misschien nog wat moois mee te maken. Daarna wil ik ergens in een lager elftal een beetje ballen voor de lol en daarna vroeg aan het bier gaan.
 10. Beste speler uit de regio: Rens van der Sande. Ik voetbal al met hem sinds de jeugd en hij is tot op de dag van vandaag een van de snelste spelers waarmee ik ooit heb gespeeld.
 11. Opvallendste regioclub: SVSSS. Dat zijn altijd leuke en spannende wedstrijden om te spelen. Ze doen het nu ook al een tijdje goed in de 2e klasse.
Foto: Jan Verhoeven

Geef een antwoord