Lockdown verlengd tot zeker 9 februari

DEN BOSCH – En opnieuw heeft minister-president Mark Rutte een kogel door de kerk geschoten. Hij maakte vanavond aan alle speculaties een einde door te melden dat de lockdown inderdaad wordt verlengd tot minimaal 9 februari. De komende tijd kunnen we ons het druk maken over een mogelijke herstart van de voetbalcompetitie dus besparen.

Voor het voetbal – wat er nog van mogelijk is althans – is er niet al te veel veranderd na de persconferentie. Jeugd tot en met 17 jaar mag onder de inmiddels bekende restricties blijven sporten en voor volwassenen geldt hetgeen al een tijdje geleden werd gecommuniceerd. Maximaal in tweetallen sporten dus, met minimaal anderhalve meter afstand tussen de beide personen.

Avondklok?
De lockdown wordt verlengd omdat de coronacijfers nog niet hard genoeg dalen en er ook grote zorgen zijn over de besmettelijkere Britse variant. Wel hoopt het kabinet op maandag 25 januari de basisscholen en kinderopvangen weer te kunnen openen. Daarnaast laat men het Outbreak Management Team onderzoeken wat de gevolgen (en opbrengsten) van een mogelijke avondklok zijn. Voor ondernemers komt extra steun, beloofde Rutte. Of dat ook voor voetbalclubs geldt, is niet bekend.

Geef een antwoord