Elf vragen aan… Louis Janssen

HEDEL – Volgend seizoen neemt Louis Janssen het stokje over van Wilco van Houtum, die na vier seizoenen vertrekt bij Hedel. De huidig assistent begint bij de vijfdeklasser aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. We kunnen in onze wekelijks rubriek alvast kennismaken met de 32-jarige Bosschenaar.

Naam: Louis Janssen,
Geboren: 2 juni 1988 in Den Bosch.
Club(s): Zelf gevoetbald in de jeugd bij Wilhelmina. Daar ook begonnen als trainer en via WEC Wijbosch in 2011 bij v.v. Hedel terecht gekomen.
Positie: Tegenwoordig langs de lijn als trainer/coach.
Dagelijks leven: Kwaliteitscoördinator bij HMS Contact Centers, samenwonend met mijn vriendin in Den Bosch en supporter van de plaatselijke FC.

 1. Sterkste/zwakste punt: Altijd lastig om van jezelf te zeggen wat een sterk punt is. Als ik er dan één moet noemen is het tegenwoordig mijn tactisch inzicht tijdens een wedstrijd. Zelf was ik niet een hele goede voetballer – ik was keeper – dus oefeningen voordoen tijdens een training laat ik vaak over aan een speler.
 2. Kunst- of natuurgras: Zoals veel voetballers of trainers hun voorkeur hebben voor een goede natuurmat, heb ik dat ook. Helaas is dat tegenwoordig niet overal het geval en dan is kunstgras prima. Bij Hedel hebben we het sinds een paar jaar ook en dat is wel fijn, want we kunnen nu altijd trainen. Naast mijn assistentschap bij het eerste train ik samen met Patrick Janse de JO12-1. Ik merk toch wel dat de jeugd tegenwoordig liever op kunstgras speelt dan op natuurgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart! Met gekleurde schoenen heb ik nooit wat gehad.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Voor het mooiste tenue komt ik toch echt uit bij FC Den Bosch. Het blauw-wit zijn voor mij dé kleuren. Het sportpark van OJC is wat mij betreft het mooiste uit onze regio. De ligging van het hoofdveld, in combinatie met de tribune, is mooi om te zien.
 5. Mooiste voetbalmoment: De wedstrijd die we met mij als interim-hoofdtrainer met Hedel speelden tegen de toen ongeslagen koploper RKKSV. Ze hadden alles gewonnen en nog geen velddoelpunt tegen gehad, maar wij wonnen toen thuis met 2-1. De ontlading achteraf was mooi. Zeker omdat het vanwege de paardenmarkt – een hele happening in Hedel – ontzettend druk was bij de club. Daarna komt de promotie met Hedel naar de 4e klasse, op een goede tweede plek.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: De degradatie vanuit de 4e klasse. Nog steeds heb ik het gevoel dat dat heel onnodig was. Het hele seizoen hadden we te maken met veel blessures, waardoor we eigenlijk niet of nauwelijks op ons sterkst waren.
 7. Opvallendste teamgenoot: Lukasz Junatowski. Ik weet nog goed dat die op onze laatste training van het seizoen met een bal kwam aanlopen en in zijn eentje begon te schieten op doel. Die avond meteen een gesprek met hem aangeknoopt, maar dat was nog een hele uitdaging, want Lukasz sprak geen Nederlands of Engels en ik geen Pools. In het nieuwe seizoen is hij aangesloten. Prima voor ons, aangezien het een hele goede spits bleek te zijn. Helaas viel dat ook bij andere clubs op, want inmiddels speelt Lukasz bij Wilhelmina’26.
 8. Voetbalhumor: Voorafgaand aan bovenstaande wedstrijd tegen RKKSV had aanvoerder Patrick Janse een WhatsApp-gesprek met de toenmalige trainer van RKKSV (Bertie van Balsfoort, red.) op A3-formaat opgehangen in de kleedkamer. De strekking was dat toenmalig koploper RKKSV geen moeite met Hedel zou hebben die wedstrijd. Dat is natuurlijk voor een elftal extra motivatie. Na de wedstrijd – die we dus wonnen – bleek dat Patrick dat gesprek in scene gehad gezet met zijn vrouw. Geniaal! Deze actie komt elk seizoen wel een paar keer terug en we kunnen er nog steeds hard om lachen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Buiten het voetbal heb ik het wel goed voor elkaar; een hele lieve vriendin en een prima baan. Binnen het voetbal gaat het ook lekker. Ik wilde graag hoofdtrainer worden en die kans krijg ik nu bij Hedel.
 10. Beste speler uit de regio: We hebben veel goede voetballers in de regio. Wat mij betreft is Ringo Meerveld een groot talent. Ik ken die jongen niet persoonlijk, maar inmiddels meerdere keren bij FC Den Bosch zien spelen en je ziet dat deze jongen veel in zijn mars heeft.
 11. Opvallendste regioclub: Emplina was het seizoen sterk gestart met een goede overwinning op CHC, wat toch ook veel kwaliteit in huis heeft, en won daarna nog 3 keer. Tot aan de coronastop liep het ook bij ons niet verkeerd met een eerste plaats. Laten we hopen dat we de competitie op welke manier dan ook kunnen hervatten.
Foto: Frank van Engelen

Geef een antwoord