Fitters: ‘Heeft me gewoon altijd getrokken’

NIEUWKUIJK – Vijftien maanden geleden, toen er nog geen vuiltje aan de lucht was op coronagebied, spraken we met Roy Fitters. Die had zijn jarenlange trainerscarrière destijds tijdelijk ingeruild voor een fulltime rol als voetballer. Hij maakte zich op voor de derby tegen Vlijmense Boys, maar vond het toen al ‘tijd voor iets nieuws‘. Inmiddels heeft hij zijn schoenen spreekwoordelijk aan de wilgen hangen. De 24-jarige oud-spits is trainer geworden van zijn voormalige teamgenoten.

Fitters begon al op jonge leeftijd als jeugdtrainer bij RKVV Nieuwkuijk. “Op mijn 13e”, weet hij nog. “Het heeft me gewoon altijd getrokken.” Op een uitstapje bij Brabant United, om zijn Oefenmeester 3-diploma te halen, na is de schilder zijn club altijd trouw gebleven. Ook als voetballer, want als blessures geen roet in het eten strooiden, stond hij de afgelopen zeven jaar daar waar nodig paraat in de selectie. Dát is sinds dit seizoen verleden tijd. Fitters transformeerde afgelopen zomer namelijk van aanvaller naar assistent-trainer. Doelpunten maken is er niet meer bij. Spelers beter maken, dat is het ‘nieuwe’ credo voor Fitters, die vol voor zijn trainerscarrière gaat: “Ik heb altijd die ambitie gehad, dus de focus ligt daar nu helemaal op. Ik ben pas 24 jaar en kan nog wel even mee.” Jammer dat hij zelf niet meer voetbalt, vindt de Nieuwkuijker het wel: “Het was een moeilijk besluit om te stoppen, maar ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn nieuwe rol.”

Hoop
Het seizoen begon voor Nieuwkuijk 1 prima, met twee bekerzeges op RKKSV en Maliskamp, en ook in de competitie werden twee van de eerste drie wedstrijden gewonnen. Daarna ging de boel op slot, maar Fitters en de zijnen bleven hoop houden. “We hebben voor de winter doorgetraind in groepjes van vier. In de hoop dat, als we weer mochten, onze conditie in ieder geval onderhouden was. Maar helaas is het er sindsdien niet beter op geworden. De meeste spelers werken nu individueel aan hun conditie, zodat we bij de hervatting van het trainen daar weer baat van hebben. Uiteindelijk heb ik nog steeds het gevoel – of eigenlijk hoop – dat we in maart weer gaan starten. IJdele hoop? Dat zou kunnen. Maar ik ga er echt voor dat de competitie nog wordt hervat. Dan spelen we later door, tot begin juli desnoods. De clubs hebben de inkomsten ook gewoon keihard nodig.”

Geef een antwoord