Dekkers vindt onderdak bij Sarto

TILBURG – Het leek erop dat Dennis Dekkers komend seizoen zonder club zou zitten. Maar de voormalig trainer van OJC Rosmalen en Gemert heeft op voetbalgebied toch een nieuwe werkgever gevonden. Woensdagavond tekende hij voor een jaar bij de Tilburgse eersteklasser Sarto.

Dekkers was anderhalve maand geleden in de veronderstelling dat hij de komende tijd nog gewoon bij Best Vooruit actief zou zijn. De mededeling dat die club niet met hem verder ging, kwam voor de Vlijmenaar behoorlijk onverwacht: “Dat ze voor iets anders kozen, was na drie seizoenen op zich niet vreemd. Maar gezien het afbreken van de afgelopen twee seizoenen en het feit dat we qua resultaten in 2020 de stijgende lijn te pakken hadden, had ik in Best graag nog een volledig jaar doorgebouwd. We plaatsten ons zelfs voor het eerst in de clubhistorie voor de KNVB beker.”

Wat Dekkers het meest dwars zat, was de late en ongelukkige timing. “Ze meldden het tussen Kerst en oud en nieuw. Toen hadden de meeste clubs de trainersposities al ingevuld en verwachtte ik niet dat er nog iets vrij zou komen. Ik had al besloten om volgend seizoen ergens weer jeugd te gaan trainen, als er geen eerste elftal meer zou komen. Want ik wilde absoluut aan de slag blijven. Maar toen belde Sarto me, voor een oriënterend gesprek.”

Lijkt op OJC
In Tilburg was het goede gevoel meteen aanwezig. “De club lijkt in veel zaken op mijn beginperiode bij OJC. Ze hebben inmiddels 1650 leden, een mooi sportpark, de O19- en O17-jeugd op divisieniveau, het tweede elftal speelt reserve hoofdklasse en in het jeugdige eerste elftal zit nog veel rek. Voor mij was het na het eerste gesprek eigenlijk meteen duidelijk dat ik die uitdaging graag aan wilde gaan. Gelukkig was dat gevoel wederzijds en heb ik gisteren meteen voor een seizoen getekend.”

Willem II
De intentie van beide kanten is om langer samen te werken, zo legt Dekkers uit: “Het is de bedoeling om de selectie door te ontwikkelen en hopelijk uit te gaan groeien tot een stabiele eersteklasser, met zelf opgeleide spelers. Er is een aantal spelers teruggekeerd na een aantal jaren in de opleiding bij Willem II te hebben gevoetbald. Er ligt dus een goede basis bij Sarto.”

Geef een reactie