Waar gebeurd: De Spechten

ROSMALEN – De Elf vragen aan… Toon van Uden bleken onlangs een groot succes. De grillige aanvaller van weleer vertelde de ene na de andere anekdote uit zijn tijd bij OJC Rosmalen en andere regioclubs. Er werd op social media gerept over het opzetten van een eigen rubriek voor het fenomeen in 073voetballand. Precies dát was toevallig ook al ons plan.

In de eerste aflevering van ‘Waar gebeurd’ vertelt Toon over een wedstrijd tegen de inmiddels allang failliet verklaarde amateurclub v.v. De Spechten uit Eindhoven. Of beter, over wat er vooraf ging aan die competitiewedstrijd van OJC. Een verhaal wat velen zullen herkennen, maar een verrassend einde kent.

Mokkeltje uit Eindhoven
Het begint op een zaterdagavond eind jaren 80. “Toen deed ik een mokkeltje op in de Lunenburg”, steekt Toon van wal. “Ze kwam uit Eindhoven en deelde daar flyers uit. De zaterdag erop moest ze thuis blijven, maar we spraken af dat ik daar dan op bezoek zou komen. Ik dus met m’n matje en oorbel, wasbord en twee large condooms in de Opel Manta naar Eindhoven, vol goede moed. Met een bloemetje voor moeders naar binnen, we raakten een bietje aan de buurt en rond half 9 gingen haar ouders ineens weg. Ze hadden een of ander feest, dus wij waren mooi de hele avond alleen. Uiteindelijk mocht ik zelfs blijven slapen, maar dan wel op zolder. Ver weg van die lekkere kip helaas.”

Degenen die Toon kennen, weten dat hij niet voor een gat te vangen is. “Ik, zoals een echte spits betaamt, stiekem de trap af naar haar kamer. Ze hoorden me niet, dus we kropen lekker samen onder de wol. Maar wa denkte? Gaat ineens de slaapkamerdeur open. Lamp aan, staat die moeder in de deuropening. Terwijl ik daar dus lag met een stijve van hier tot Tokyo… Afijn, ik dus rustig weer terug naar boven.”

Niet meer komen
‘s Morgens bij het ontbijt volgden nogal ongemakkelijke momenten. “Ik schoorvoetend de trap af, met een steen in m’n maag. Keek de vader en moeder in de ogen en bood zogenaamd mijn excuses aan. Maar Toontje moest even heel goed luisteren. Ik moest maar niet meer komen, werd me duidelijk verteld. Gelukkig was het zondag en kon ik ook niet lang blijven, want we moesten met OJC uit tegen De Spechten. Ik dus snel terug naar huis, op naar De Hoef en weer opnieuw naar Eindhoven voor de wedstrijd.”

Daar zou Toon iets meemaken waarop hij niet had gerekend. “We kwamen het veld op en bij de aftrap schrok ik me kapot. Drie keer raden wie daar laatste man stond? Mijn voormalige voor-één-nacht-schoonvader! Bij de eerste de beste actie pakte ik geel na een overtreding op hem. Mijn wraak was zoet. We wonnen met 1-3 en ik maakte ze alle drie. Als ik wil neuken of scoren in het algemeen moet ie er nie voor gaan liggen.”

De nodige verhalen zijn inmiddels al opgetekend uit de mond van Toon. Maar in deze rubriek willen we ook andere (voormalig) regiovoetballers de kans geven om hun anekdote met het publiek te delen. Heb je er een die bij deze in de buurt komt of die zelfs overtreft? Mail naar waargebeurd@073voetbal.nl en misschien is jouw verhaal te lezen in de volgende editie van deze rubriek.

Geef een antwoord