Elf vragen aan… Guido van de Kamp

VINKEL/SINT MICHIELSGESTEL – In Schotland, waar hij met Dundee United de nationale beker won, is Guido van de Kamp een grootheid. De voormalig doelman was in de gloriejaren (’80) van FC Den Bosch reserve achter Jan van Grinsven en werd later, tijdens een lang buitenlands avontuur, op handen gedragen.

Na zijn carrière was hij als keeperstrainer actief bij meerdere clubs in de regio. De laatste jaren is de Legend – de bijnaam die hij verwierf tijdens zijn periode in Schotland – een vertrouwd gezicht in de staf van EVVC.

Naam: Guido van de Kamp.
Geboren: 8 februari 1964 in Den Bosch.
Club(s): RKVV Sint Michielsgestel, FC Den Bosch, NEC, Dundee United, Dunfermline Athletic, Glentoran, Raith Rovers en Alloa FC als keeper. Daarna ben ik keeperstrainer geworden bij FC Den Bosch, Sint Michielsgestel, RKDVC, HVCH en tegenwoordig EVVC.
Positie: Nu langs de lijn, vroeger als keeper óp de lijn.
Dagelijks leven: Ik woon in Sint Michielsgestel en ben getrouwd met Angela.

 1. Sterkste/zwakste punt: Sterk is mijn rechter-, zwak mijn linkerbeen.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras natuurlijk! Bij EVVC hebben ze er heel goed aan gedaan om het hoofdveld te laten zoals het was. Het kunstgrasveld heeft een van de andere velden vervangen. Dat is in de winter een goed alternatief, maar er gaat niets boven een lekkere groene grasmat. En het liefst nog met zo’n modderpoel voor het doel.
 3. Kleur voetbalschoenen: De zwarte Copa Mundials zijn al jaren mijn favoriet.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het groen-witte tenue van EVVC heeft een hele mooie uitstraling. Het sportpark van SCG’18, met de dijk, de kantine en tribune, is een echt ‘kuipje’.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het winnen van de Schotse Cup met Dundee United staat op de eerste plaats. Maar ook het winnen van de nacompetitie met FC Den Bosch en EVVC was mooi. Daarnaast waren de kampioenschappen met Sint Michielsgestel ook prachtig momenten.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het overlijden van medespelers, dat zijn gebeurtenissen die je altijd bijblijven. De grootste blunder is dat ik wel eens te lang stil ben blijven staan bij gemaakte fouten. Wat gebeurd is, is gebeurd. Je moet toch door.
 7. Opvallendste teamgenoot: Bij elke club waar ik heb gespeeld liepen er altijd wel 1 of 2 gangmakers rond, die heb je gewoon nodig. Wie het bij EVVC zijn? Eigenlijk allemaal wel. Ik wil niemand tekort doen, maar vooruit, dan hou ik het op René van Santvoort. Die probeert al jaren iets stiekem te raken tijdens de warming-up. Wat ik daarmee bedoel? Dat weet ie zelf wel.
 8. Voetbalhumor: Bij HVCH speelden wij in de voorbereiding tegen SBC, toen Ömer Kaya daar trainer was. Voorafgaand aan de wedstrijd zeiden trainer William van Overbeek, verzorger Keesje Scheepers en ik tegen elkaar: “Leuk dat Ömer hier trainer is.” Wij kenden hem immers al lang. Ja, zei Henry van der Linden, de assistent-trainer destijds, toen. “Ik ken hem ook al een hele tijd, heb nog cursus van hem gehad.” Bij aankomst komt Ömer naar ons toe. Hij geeft William, Kees en mij een hand en vraagt dan aan Henry: “En u bent?” Je begrijpt dat wij helemaal dubbel lagen en nu nog steeds.
 9. Wat wil je nog bereiken: Heel lastig om hier een antwoord op te geven in deze rare tijd. Laten we eerst maar eens ‘gewoon’ de competitie afmaken.
 10. Beste speler uit de regio: Er lopen veel getalenteerde spelers rond in onze klasse en dat maakt het ook weer zo leuk.
 11. Opvallendste regioclub: Nemelaer is al jarenlang een club die mooi meedraait in de 1e klasse met veelal eigen jongens.
Foto: Henk van Esch

Geef een antwoord