Elf vragen aan… Dennis Vorstenbosch

ROSMALEN – Bijna twintig jaar maakte hij zijn doelpunten voor OJC, maar vier jaar geleden transfereerde Dennis Vorstenbosch naar een andere Rosmalense club. Bij RKKSV voelt hij zich gewaardeerd en is hij vooral blij eindelijk op ‘het slechtste veld van de omgeving’ te voetballen. Deze week beantwoordt hij onze gebruikelijke elf vragen.

Naam: Dennis Vorstenbosch.
Geboren: 9 mei 1992 in Den Bosch.
Club(s): Tot mijn 25e bij OJC Rosmalen, van de F8 tot aan het 2e elftal. Daarna de overstap gemaakt naar het 1e elftal van de Kruisstraat.
Positie: Balvaste spits die niet te veel loopt.
Dagelijks leven: Al mijn hele leven woonachtig in Rosmalen, momenteel samen met mijn vriendin in De Groote Wielen. Ik ben werkorganisator bij een bouwbedrijf in Tilburg en mijn hobby’s zijn, naast sporten, ook veel sportwedstrijden kijken. Verder vind ik het ook belangrijk om gezellige avonden te hebben met mijn vrienden.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is vooral het fungeren als aanspeelpunt in de spits. Daarnaast kan ik redelijk koppen en met mijn slechte been uit de voeten. Mijn zwakke punten zijn mijn loopvermogen, blessuregevoeligheid, het scoren en trainingen serieus nemen.
 2. Kunst- of natuurgras: Wij spelen gelukkig zelf op natuurgras. Ik vind het heerlijk om op slechte natuurgrasvelden te voetballen. Het liefst vol met blaadjes en met dauw erop. Mijn grote lichaam is niet gemaakt voor het korte draaien op kunstgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Toen ik nog dacht dat ik profvoetballer werd, had ik gekleurde voetbalschoenen. Gelukkig speel ik de laatste jaren op zwarte Copa Mundial.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het oude sportpark De Hoef van OJC Rosmalen was voor mij het mooiste sportpark. De 5 velden aan het spoor en het zandveld achter de kleedkamers. Jammer genoeg voetballen ze daar al een tijdje niet meer. Ik kies van de huidige sportparken voor die van de Kruisstraat. Te weinig parkeerplaatsen, te weinig kleedkamers, velden waar na twee maanden geen gras meer op staat. Ik geloof dat we in het Brabants Dagblad door een tegenstander zijn uitgeroepen tot het slechtste veld van de omgeving. Heerlijk! Het mooiste tenue is voor mij van de echte Rosmalense clubs; rood-zwart dus.
 5. Mooiste voetbalmoment: Voetballen tegen bijna alle BVO’s in de jeugd en het kampioenschap met het 2e van OJC. Maar het mooiste moment is toch wel 17 mei 2015, toen ik met mijn vrienden in het 7e van OJC voetbalde. Wij eindigden met hetzelfde aantal punten in de competitie als RKKSV 2, waardoor er een beslissingswedstrijd volgde om te bepalen wie er kampioen werd. Doordat wij een beter doelsaldo hadden, werd de wedstrijd gespeeld op de Groote Wielen. Op het hoofdveld. We hadden een evenement aangemaakt op Facebook en de hele tribune zat vol – zoveel toeschouwers heeft het 1e van OJC nog nooit gehad. Het was ‘Super Sunday’ voor de Kruisstraat; het 1e kon promotie afdwingen en het 2e kon kampioen worden. Kon! Want helaas promoveerde de Kruisstraat niet en speelden wij een topwedstrijd, waardoor niet RKKSV 2 maar wij het kampioenschap binnen haalden. Prachtige herinnering!
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Dit weet ik nog veel te goed. Ik speelde in de C1 van OJC drie spelers vanaf de middenlijn uit, loop 1 op 1 richting de keeper, speel hem ook uit… en miste voor een leeg goal. Het enige wat ik toen hoorde was dat ik werd uitgelachen.
 7. Opvallendste teamgenoot: Dat is voor mij toch wel Lars van Dijck, onze aanvoerder. Hij speelt denk ik al vanaf zijn 15e in het eerste van RKKSV. Altijd degelijk, altijd lichtgeblesseerd, altijd positief. Maar bovenal bekend van zijn donderdagnacht speechen, die tijdens de clubavond worden opgenomen en dan te horen zijn in de groepsapp.
 8. Voetbalhumor: Doordat we momenteel weinig voetbalhumor meemaken op de club, ontstaat de humor in die groepsapp. Zo is een paar weken geleden de RKKSV ratatata podcast ontstaan. Opeens was er een spraakmemo van 15 minuten over het wel en wee van het 1e elftal in de groepsapp te vinden. Opgenomen door onze zelfbenoemde technisch directeur Stefan Snijders en onze onvermoeibare middenvelder Jorden Huiskes.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik wil in het voetbal niets meer bereiken. Gewoon lekker voetballen, dat we weer hele zondagen van huis zijn. Eerst het 2e kijken, daarna zelf voetballen en afsluiten in de kantine.
 10. Beste speler uit de regio: Ik kies voor Harm Pennings. Helaas voetbalt hij niet meer, maar in de bovengenoemde kampioenswedstrijd was hij onze tegenstander. Het enige wat wij moesten doen, was zorgen dat Harm niet de bal kreeg. Daarna is hij mijn teamgenoot geworden. Wat een ervaring had Harm in het voetbal.
 11. Opvallendste regioclub: Lastig te zeggen op dit moment, maar ik denk dat ik dan kies voor Nulandia. Die hebben teveel kwaliteit om te voetballen in de 4e klasse. Maar hopelijk spelen we volgend jaar weer tegen elkaar. Wat een prachtige wedstrijden zijn dat.
Foto’s: Gerald van Zanten en Jean-Marc van der Els

Geef een antwoord