Mats Deijl: ‘Er komen betere tijden’

DEN BOSCH – Vandaag trainde Mats Deijl weer voor het eerst mee bij FC Den Bosch. De 23-jarige verdediger raakte eind oktober geblesseerd en moest tandenknarsend toekijken hoe zijn teamgenoten daarna niet bepaald de beste periode uit de clubhistorie beleefden. Maar er komen betere tijden, zo weet hij zeker: “Wij gaan echt nog wel wat wedstrijdjes winnen.”

Terug naar zaterdag 31 oktober. FC Den Bosch speelde toen doelpuntloos gelijk bij Roda JC én verloor in de slotfase Mats Deijl. “Ik bleef in het veld staan omdat we geen wisselmogelijkheden meer hadden, maar eigenlijk was dat gekkenwerk”, weet hij nog. Deijl bleek in het ziekenhuis zijn middenvoetsbeentje te hebben gebroken en moest ruim 8 weken in het gips. “Een flinke domper. Zeker omdat we al zo krap zaten in de achterhoede.”

De wedstrijd tegen Roda JC was destijds al de zesde op rij waarin Den Bosch niet wist te winnen. Inmiddels staat de teller al op 19. De club lijkt Deijl, een van de weinige spelers die vrijwel altijd een voldoende scoort, uitermate goed te kunnen gebruiken. “Ik ben allang blij als ik weer kan spelen, want 4 maandjes is toch wel lang zat”, lacht hij die vraag weg. “Ik ben in principe weer helemaal fit, de breuk is helemaal hersteld. Nu is het dus zaak om weer even wat trainingen met de groep mee te doen en dan hopelijk snel weer wedstrijden te kunnen spelen.”

Deijl kijkt liever vooruit, maar kan niet ontkennen dat de resultaten de afgelopen maanden niet best waren. “Maar dat komt wel weer, joh. De eerstvolgende overwinning komt steeds dichterbij als het goed is. Of ik vertrouwen heb dat het seizoen toch nog een beetje gered kan worden? Ja, natuurlijk. Het is sowieso een raar seizoen, zonder publiek en zo. Maar ik geloof echt nog wel dat wij wat wedstrijdjes gaan winnen, hoor.”

Volgend seizoen
Met alle geruchten over mogelijke investeerders lijkt het erop dat FC Den Bosch volgend seizoen de weg omhoog wil bewandelen. Of Deijl die weg mee gaat lopen, is onbekend. “Mijn contract loopt af”, bevestigt de in Empel woonachtige verdediger. “Of ik bijteken? Dat is nog onduidelijk. Eerst maar eens wat wedstrijden spelen en dan zie ik het vanzelf wel.”

Deijl heeft nog niet zo lang geleden van dichtbij meegemaakt wat de komst van een investeerder teweeg kan brengen. “Dat heb je gezien toen Kakhi er was”, lacht hij. Als kind van de club lijkt hem zo’n nieuw sprookje wel wat. “Maar ik vind het ook wel leuk om een stap te maken natuurlijk. Er is zeker wat mogelijk in Den Bosch, maar ik heb ook veel ambities.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord