‘Van sommigen had ik dit nooit verwacht’

EMPEL – De afgelopen vier seizoenen speelde Steven Koningstein bij Maliskamp. Maar dat hij ooit terug zou keren naar Emplina, dat stond voor hem al die tijd al vast. Afgelopen zomer was het zover en de start op het oude nest was veelbelovend. Hoewel corona al snel weer roet in het eten gooide, vertelt de 27-jarige Bosschenaar dat hij blij is om terug te zijn.

Zie ook: Met ervaring op zak terug naar oude nest (24-06-’20)

Hoe bevalt de terugkeer?
“Tot de stop prima. Ik ben weer goed opgevangen door de jongens en had het naar mijn zin. Leuk om te zien dat de oudere jongens er nog allemaal zijn en dat de jeugd, waarvan ik er een aantal heb mogen trainen, ook de aansluiting heeft gevonden met de selectie. Zelf merk ik dat het tempo hoger ligt. Dat was even aanpoten aan het begin, maar het wende snel.”

Wat is de grootste verandering ten opzichte van je eerste periode bij Emplina?
“Ik denk dat iedereen wat serieuzer is geworden. Je zou het ook volwassener kunnen noemen. De jongens die niet echt trainingsbeesten waren, zijn nu extra voor zichzelf bezig, trainen hard en zijn topfit. En het resultaat mag er zijn. Van sommigen had ik niet verwacht dit ooit mee te mogen maken, haha.”

Begon je meteen bij het eerste?
“Dat ik daar aansloot was natuurlijk wel het idee, maar dat moet altijd nog even werkelijkheid worden. Ik merkte in het begin dat er al een redelijk vaste basis stond. Om wedstrijdritme op te doen heb ik in de voorbereiding twee wedstrijden met het tweede gespeeld. Daarna alleen maar bij het eerste. In de competitie tegen CHC 20 minuten en de laatste twee wedstrijden de volle 90 minuten.”

Een beetje tevreden over je eigen inbreng?
“Zeker de laatste wedstrijd speelde ik prima. Ik heb mijn eerste assist ook al te pakken, dus ben niet ontevreden. Ik sta wel linksback, dat is wel jammer aangezien mijn voorkeur op het middenveld ligt maar gelukkig ben ik op meerdere plekken inzetbaar. En, zolang de resultaten goed zijn vind ik het prima. En dat was het geval. Niemand is natuurlijk blij dat het amateurvoetbal stil ligt, maar voor ons is het nog net wat zuurder, omdat we met 12 uit 4 uitstekend gestart waren.”

Gaan we het seizoen nog uitspelen, denk je?
“Naast de 17,5 miljoen bondscoaches in Nederland is ook gebleken dat er 17,5 miljoen premiers zijn. Dus ook ik heb natuurlijk mijn mening over het beleid. Zonder daar al te diep op in te gaan, hoop ik dat we snel weer ‘normaal’ kunnen trainen. Dat zou toch moeten kunnen? En in ieder geval al een hele stap zijn. Uiteindelijk doe je het natuurlijk voor de potjes en de gezelligheid in de kantine op zondag. Hopelijk kunnen we voor de zomer nog een halve competitie spelen of de lopende afmaken met allemaal één wedstrijd tegen elkaar.”

Geef een antwoord