Elf vragen aan… Roel van de Sande

ROSMALEN – Voor Roel van de Sande (33) werd deze week duidelijk dat hij er in ieder geval niet nog een jaartje aan vast plakt bij zijn huidige club. De linkspoot speelde bijna 250 wedstrijden in de eerste divisie, maar koos voor zijn maatschappelijke carrière en voetbalt én werkt tegenwoordig bij OJC. Na dit seizoen komt aan het voetballende deel een einde. We komen meer van Van de Sande te weten middels onze inmiddels bekende vragen.

Naam: Roel van de Sande.
Geboren: 10 juli 1987 in Eindhoven.
Club(s): Dit is mijn 3e seizoen bij OJC Rosmalen. Daarvoor heb ik gespeeld bij RKC Waalwijk, Helmond Sport, TOP Oss, FC Eindhoven en in de jeugd bij PSV en Best Vooruit.
Positie: Aanvallende middenvelder. Het liefst vanaf links.
Dagelijks leven: Ik ben sinds 5,5 jaar woonachtig in Wijchen en woonde daarvoor altijd in Best. Zes jaar geleden ben ik naast het voetballen mijn eigen bedrijf GoeieBal Sportmarketing gestart. Als ZZP’er heb ik nu vaste opdrachten voor OJC Rosmalen (commercie), Sport Alliantie Rosmalen (beweegaanbod en faciliteiten voor peuters/kleuters en senioren) en stichting Super-G, die zich richt op de stimulering van beweging/sport voor verstandelijk gehandicapten. Ik ben verloofd en vader van twee dochters. Naast het werk en voetbal is er niet zo veel tijd over. Als die er is, besteed ik die met mijn gezin, vrienden en familie. Buiten het voetbalseizoen tennis ik graag of probeer ik andere sporten. En in de winterstop ga ik skiën.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt mijn passing en overzicht, het zwakst is de explosiviteit op de eerste meters.
 2. Kunst- of natuurgras: Zoals vele voor mij zeg ik natuurgras, als het een strak matje is. Helaas lukt dat voor veel verenigingen niet en dan zijn de nieuwere kunstgrasvelden een prima alternatief.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart of wit. Niet te veel gekke poespas.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Ik ben niet zo bekend met alle teams in de omgeving ‘s-Hertogenbosch. Qua sportpark is het makkelijk, want dat is ons eigen complex. Qua tenue vind ik het lastig, omdat ik de meeste andere tenues niet ken. Ik heb wel iets met rood-zwart, dus ook hier kies ik voor de kleuren van OJC.
 5. Mooiste voetbalmoment: De bekerwedstrijd met TOP Oss in de Kuip tegen Feyenoord (0-0 en verloren na verlenging).
 6. Dieptepunt/grootste blunder: De degradatie met TOP Oss naar de topklasse en een aantal langere blessures.
 7. Opvallendste teamgenoot: Degenen die vanuit OJC hier aan het woord zijn geweest, noemen allemaal Niels Mulder. En dat is natuurlijk niet voor niks. De eerste keer dat ik hem meemaakte op de training dacht ik: die is niet goed. Maar al snel bleek het niet gespeeld te zijn. Hij heeft een geweldig karakter, voor elk team op ons niveau.
 8. Voetbalhumor: Daar zit wel flink verschil in met vroeger en nu. In het begin van mijn betaald voetbalperiode moest je elke dag wel opletten op je telefoon, autosleutels, open zoutvaatjes bij de lunch, etc. Het mooiste wat ik heb meegemaakt was op trainingskamp in Turkije. Een teamgenoot zat al dagen te zeuren om een massage. Dat heeft hij geweten. Toen hij op de massagebank lag, hebben we hem met hele team aan de bank vast getapet en zo in de lift van het hotel gezet richting de lobby. Mijzelf hebben ze ook een keer te grazen genomen. Tijdens de open dag van de club werd de oude wagen die ik reed op het veld gereden en naast de nieuwe auto’s van een sponsor gezet. Kon ik met die ouwe bak op de foto…
 9. Wat wil je nog bereiken: Buiten het voetbal voornamelijk mooie momenten met mijn gezin, vrienden en familie beleven. Op werkgebied ben ik nu goed op mijn plek en blijf ik de uitdaging en ontwikkeling zoeken. Qua voetbal is het per seizoen kijken of ik nog doorga. Heb nog steeds veel plezier in het spelletje en de omgang met de jongens. Er gaat alleen veel tijd in zitten en dan wordt het een afweging met de tijd die je thuis wil besteden.
 10. Beste speler uit de regio: Dat blijft ook lastig, omdat ik de regio niet super goed ken. Ik kies dus ook iemand van ons team, die misschien nu nog niet, maar wel in potentie nog een stap kan maken naar een 3e of 2e divisionist. En dan bedoel ik Daan van Tooren.
 11. Opvallendste regioclub: Deze week is bekend geworden dat alle competities in het amateurvoetbal niet meer worden uitgespeeld. Je kunt het dus eigenlijk geen echt seizoen noemen, want wijzelf hebben bijvoorbeeld pas 5 potjes gespeeld. Daarom is het lastig om een opvallende club te noemen. Voor de toekomst, wat betreft OJC, hoop ik dat ze stabieler worden om zo hopelijk binnen een aantal jaar weer mee te doen om het kampioenschap in de hoofdklasse.
  Zelf ben ik er dan niet meer bij. De rol die ik voor mezelf zie binnen OJC 1 is anders dan dat de staf die ziet. Jammer, want ik heb iets met de club en het is heel praktisch voor mij. Maar ik ben een type wat nog geen genoegen neemt met een minder belangrijke rol en dan ga je jezelf alleen maar irriteren. Ik wil wel lekker blijven voetballen, maar waar, daar moet ik nog even over nadenken.
Foto’s: Jan Verhoeven & Gerald van Zanten

Geef een reactie