Meer details over opzet Regio Cup

DEN BOSCH – Onder lichte druk van clubs en spelers heeft de KNVB meer details bekendgemaakt over de Regio Cup. Nadat onlangs werd besloten dat de reguliere competities niet meer worden afgemaakt, heeft de bond haar pijlen gericht op seizoensafsluitende competities in toernooivorm. Die gaat men, als er de komende tijd voldoende versoepelingen plaatsvinden, organiseren voor het hoogste seniorenniveau tot en met de laagste en jongste jeugdteams.

Het toernooi start ‘zodra het kan’ en loopt tot uiterlijk het weekend van 26/27 juni. De poules bestaan uit 4 tot 6 teams en worden gevormd door teams van zoveel mogelijk hetzelfde niveau en uit dezelfde regio. Uitgangspunt is dat ieder team (bijna) wekelijks een wedstrijd speelt.

Niet verplicht
De KNVB deelt alle teams uit de competitie automatisch in voor de Regio Cup, maar deelname is niet verplicht. Er zijn op verschillende plekken in het land al initiatieven genomen om een eigen toernooi op te zetten. Clubs of teams die zich willen uitschrijven kunnen dat tot 19 maart via de wedstrijdsecretaris doen. De opzet van de Regio Cup is hier te bekijken.

Geef een antwoord