Waar gebeurd: polonaise in Limburg

ROSMALEN – Na een uitwedstrijd liep het ‘rechtpraten’ van een gele kaart ooit wel heel erg uit de hand voor Toon van Uden. Het begon allemaal bij een domme overtreding en eindigde met verbijsterde vrouw die haar tuin een extra sproeibeurt gegeven zag worden. Oh ja, en ook nog een polonaise met een stel Limburgers in de bus, niet te vergeten.

“Uit bij EHC Hoensbroek ging ik op de bon, dus ging ik na de wedstrijd de bestuurskamer in”, begint Van Uden aan het verhaal van deze week. “Ik besloot het op een zuipen te zetten met hun voorzitter, om een beetje aan te pappen en zo een volle gele kaart om te laten zetten in een halve. Ik weet niet precies meer wie de volgende tegenstander was, maar het was een belangrijke pot en ik wilde er voor zorgen dat ik die toch kon spelen.”

Of de OJC-aanvaller slaagde in zijn missie, dat vertelt de anekdote niet. Maar wel kwam hij bij het verlaten van de bestuurskamer tot een opmerkelijke ontdekking: “Toen ik daar inmiddels half bezopen uit kwam, bleek de bus al weg te zijn gereden zonder mij. In die tijd had ik nog geen mobiel. Ik ben dus aan de bar eerst maar twee bier gaan bestellen en heb rustig afgewacht wie het eerste in de gaten kreeg dat ik niet mee was. Het bleek de Knikker (assistent-trainer Henri van Alebeek, red.) te zijn. Die wilde iets aan me vragen en zo kwamen ze er achter dat ik helemaal niet in de bus zat.”

Polonaise
Vanuit de bus werd gebeld naar de kantine van EHC en tot hun vreugde kregen ze Toon aan de lijn. “Wij hadden gewonnen met 2-3, maar het was daar toen echt bal. Ik liep voorop in de polonaise. Ze zijn omgedraaid, maar waren al een half uur onderweg, dus het duurde nog een tijd voordat ze terug in Hoensbroek waren. Ik was dus goed zat geworden, heb gewoon een uur extra gezopen.”

Toen de OJC-bus weer bij het sportpark van EHC terug kwam, was het in de kantine nog steeds feest. En dat ging door in de bus, waar Toon tot hilariteit van de omgekeerde Rosmalenaren met een stel Limburgers in de polonaise naar binnen kwam. “Het hele team maakte toen ook meteen even van de gelegenheid gebruik om een plaspauze te houden. Ze stonden buiten allemaal in één tuin te pissen. Dat vrouwke wat naar buiten keek, wist niet wat ze meemaakte. Ze keek tegen 20 lullen aan en haar tuin stond blank.”

Geef een antwoord